BISKUP ŠKVORČEVIĆ U KANONSKOJ VIZITACIJI Posjetio župu sv. Roka i susreo se s vjernicima u Virovitici, Okrugljači i Bušetini

Prigodom dolaska mons. Antuna Škvorčevića, požeškoga biskupa, u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici jučer (srijeda) zavladala je velika radost. Biskup će narednih nekoliko dana boraviti u našoj Županiji te će, u sklopu Kanonske vizitacije posjetiti župne filijale u Okrugljači i Bušetini, ali i okolne župe u Suhopolju, Taborištu i Milanovcu. Biskup Škvorčević napomenuo je kako često dolazi u župe zbog raznih proslava, kao što su dani pojedine župe ili prigodom sakramenta Svete Potvrde. Istaknuo je da kanonska vizitacija nije svečani već radni pohod u kojemu će, u skladu s Crkvenim propisima, dobiti uvid u župne knjige i dokumente te porazgovarati s vjernicima o stanju u župi.

-Za vrijeme kanonske vizitacije želim susresti što više ljudi i vjernika u njihovom mjestu rada. Osobito me to veseli jer inače sâm biskup nema mogućnost često obilaziti vjernike na taj način – istaknuo je mons. Antun Škvorčević te dodao kako će ovaj susret i njega samoga oplemeniti kroz dijalog s vjernicima u kojem vjera postaje dublja, jasnija i konkretnija.

Biskup je ukazao na potrebu da se ovom kanonskom vizitacijom svi prisjete da su vjernici i da se kroz ovakav susret utvrđuju u zajedništvu vjere i pripadnosti Crkvi. Također, biskup Škvorčević dotaknuo se i korizme koja je za svakog vjernika uistinu dragocjeno vrijeme.

-Za vrijeme trajanja korizme, Bog nas neprestano podsjeća da se trebamo obratiti i vjerovati. Samo obraćenje je silno izazovno, zbog toga što nas podsjeća da mi još uvijek možemo biti drugačiji – istaknuo je biskup te dodao da ukoliko se i dogodi „pad“ u tom nastojanju, svakako treba „ustati i krenuti dalje Kristovim stopama“. (www.icv.hr, lmh; foto: L. M. Hock)[g-gallery gid=”513106″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content