Davor Krznarić novi predsjednik Udruge voćara VPŽ

Udruga voćara Virovitičko-podravske županije u četvrtak, 28. veljače, u vatrogasnom domu u Vukosavljevici održala je izbornu Skupštinu. Za novog predsjednika izabran je Davor Krznarić, a za tajnika Marijan Posavac.

-Iznimno mi je zadovoljstvo i čast da su me naši voćari izabrali za predsjednika – istaknuo je Davor Krznarić, koji je 12 godina bio tajnik Udruge.
Na početku Skupštine prisutne je pozdravio dosadašnji predsjednik Stanislav Suhanek te je iznio Izvješće o proteklom radu Udruge.

thumbnail IMG 20190228 173447 e1551432524157

– Protekle godine imali smo niz sastanaka u Zagrebu te smo za voćare izborili rješenje kojim će nam osiguranje 70 posto financirati EU, a ostatak mi sami – rekao je Suhanek, navodeći to kao jedan od većih uspjeha. Kao uspjeh naveo je i promjenu vodstva na nivou Hrvatske voćarske zajednice za što, kaže, nije bilo lako.

– Kako bi se što više usavršili te naučili nešto novo prošle godine išli smo i u Bolzano, na najveći specijalizirani sajam za voćarstvo, odnosno za jabuku – rekao je Suahnek te istaknuo da im je u tome puno pomogla Županija koja im je sufinancirala put.

thumbnail IMG 20190228 173251

Nakon izbora predsjednika i tijela udruge iznesen je i Plan rada za ovu godinu prema kojemu će ova interesna udruga profesionalnih proizvođača voća nastaviti s edukacijom i putovanjima u cilju što bolje kvalitete.
Edukaciji je prisustvovao i Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ koji je tom prilikom uputio voćare na koje sve načine mogu dobiti pomoć od Županije. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”510278″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content