FOTO Osnovnoškolci uživali u razgovoru s biskupom Škvorčevićem te ga počastili skladbama i recitacijama

Za vrijeme Kanonske vizitacije župa, koja se događa diljem naše županije, biskup, mons. Antun Škvorčević posjetio je učenike i učitelje Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica.

Osnovnoškolci su biskupov dolazak dočekali s veseljem, a sam biskup nije propustio porazgovarati s učenicima, što je učenike osobito obradovalo. Nakon susreta u Virovitici, biskup se uputio u Taborište, gdje se susreo s učenicima Područne škole Taborište te svoj put nastavio u filijalnu kapelu u Čemernici. Tamošnji učenici nisu skrivali radost na licima.

slika3 Custom e1552751779540
foto: čitatelj

Posebno svečano je bilo u Područnoj školi u Rezovcu, gdje su Oca biskupa dočekali mališani koji pohađaju ovu područnu školu. Prilikom susreta, izveli su skladbu koju često pjevaju na satu vjeronauka. I rezovački učenici dobili su svoju priliku za razgovor s biskupom pa su ga vrlo znatiželjno ispitivali sve što ih zanima.

U podnevnim satima Otac biskup posjetio je učenike i školu u Milanovcu. Djeca su ga dočekala radosno i otvorena srca. Pripremili su nekoliko recitacija te mu darovali cvijeće.

slika9 Custom
foto: čitatelj

Ovo iskustvo susreta s biskupom posebno je dragocjeno jer su osobu o kojoj uče i slušaju na satovima vjeronauka mogli i osobno upoznati.

(www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content