FOTO Skupina predškolaca DV Zeko Slatina posjetila Gradsku knjižnicu povodom Međunarodnog dana sreće

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 20. ožujka Međunarodnim danom sreće. Tim povodom skupina predškolaca Dječjeg vrtića Zeko, koja je sebi nadjenula ime Kockice, posjetila je Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Knjižničarka ih je provela cijelim prostorom knjižnice, objasnila im način posuđivanja knjiga i ostale usluge primjerene njihovu uzrastu. Djeca su dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana. “Putovanje” je završilo na dječjem odjelu za najmlađe gdje su se ugodno smjestili.

P3200009 Custom
foto: GKiČ Slatina

Knjižničarka je priredila pričaonicu “Palčica”, autora Hansa Christiana Andersena čiji rođendan uskoro dolazi i koji je ujedno i Međunarodni dan dječje knjige. Knjižničarka je priredila elektroničku slikovnicu uz pomoć koje je, u suradnji s djecom, ispričala priču.
Priča poručuje: “Svatko ima pravo na sretan život, iako smo svi različiti. Trebamo shvatiti različitost i prihvatiti je te će tada naš život biti mnogo ljepši””. Sam pisac, unatoč životnim nedaćama koje su ga pratile kada je kao siromašan i bez prijatelja krenuo u svijet, rekao je da je njegov život predivna bajka, puna čudesnih i sretnih događaja.

Susret je završio razgledavanjem mnoštva knjiga i slikovnica primjerenih uzrastu djece, slaganjem magnetskih slovarica, bojanki, brojalica ili knjiga o dinosaurima.

(www.icv.hr, adf, ak, GKiČ Slatina)

[g-gallery gid=”515498″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content