FOTO Skupina predškolaca DV Zeko Slatina posjetila Gradsku knjižnicu povodom Međunarodnog dana sreće

foto: GKiČ Slatina

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 20. ožujka Međunarodnim danom sreće. Tim povodom skupina predškolaca Dječjeg vrtića Zeko, koja je sebi nadjenula ime Kockice, posjetila je Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Knjižničarka ih je provela cijelim prostorom knjižnice, objasnila im način posuđivanja knjiga i ostale usluge primjerene njihovu uzrastu. Djeca su dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana. “Putovanje” je završilo na dječjem odjelu za najmlađe gdje su se ugodno smjestili.

foto: GKiČ Slatina

Knjižničarka je priredila pričaonicu “Palčica”, autora Hansa Christiana Andersena čiji rođendan uskoro dolazi i koji je ujedno i Međunarodni dan dječje knjige. Knjižničarka je priredila elektroničku slikovnicu uz pomoć koje je, u suradnji s djecom, ispričala priču.
Priča poručuje: “Svatko ima pravo na sretan život, iako smo svi različiti. Trebamo shvatiti različitost i prihvatiti je te će tada naš život biti mnogo ljepši””. Sam pisac, unatoč životnim nedaćama koje su ga pratile kada je kao siromašan i bez prijatelja krenuo u svijet, rekao je da je njegov život predivna bajka, puna čudesnih i sretnih događaja.

Susret je završio razgledavanjem mnoštva knjiga i slikovnica primjerenih uzrastu djece, slaganjem magnetskih slovarica, bojanki, brojalica ili knjiga o dinosaurima.

(www.icv.hr, adf, ak, GKiČ Slatina)