Mladež DVD-a Vukosavljevica održala prvu Malu skupštinu: Iza njih izuzetno uspješna godina

U subotu mladež DVD-a Vukosavljevica održala je svoju 1. Malu skupštinu. Na skupštini su bili prisutni članovi mladeži iz DVD-a Gornje Bazje, Okrugljača, Špišić Bukovica te bratskog društva Turnašica. Skupštini su nazočili i zapovjednik VZ VPŽ Stjepan Venus, predsjednica VZO-a Špišić Bukovica i zamjenica predsjednika vatrogasne mladeži županije Marija Komar te predsjednik DVD-a Miroslav Komar.

Mladež je zajedno sa podmlatkom podnijela izvješće o radu u prošloj sezoni, koja je bila najaktivnija do sada. U izvješću je istaknut aktivan rad sa svim ekipama te aktivno sudjelovanje na raznim natjecanjima. Muška se mladež istakla kao pobjednik Vatrogasne županijske lige za mladež, koja je po prvi put organizirana u našoj županiji. Ženska mladež istakla se kao najaktivnija ekipa DVD-a u prošloj sezoni, koja je sudjelovala na raznim natjecanjima, od kojih i sva 3 kola Kupa HVZ-a, a svoj vrhunac postigla je na 13. Državnom vatrogasnom natjecanju za mladež, gdje je osvojila 8. mjesto te ostvarila najbolji plasman od svih ekipa iz županije koje su sudjelovale na tom istom natjecanju.

IMG 20190316 190848
Foto: M. Komar

Na skupštini su ponovno predstavljeni novi članovi, na što su iznimno ponosni, jer u ovo vrijeme kada se svi bore sa nedostatkom mladih u vatrogastvu, DVD-u Vukosavljevica priključilo se 11 novih članova.

Skupštini se obratio i predsjednik DVD-a Miroslav Komar i u svom govoru istako kako je jako ponosan na broj mladih u društvu i na iznimne rezultate koje su ostvarili u prošloj sezoni. Županijski zapovjednik Stjepan Venus pohvalio je aktivan rad s mladima te poručio kako je ovaj DVD jedan od vodeći upravo na ovom području, u radu s mladima. Pohvalio je i veliki doprinos DVD-a i njihove predsjednice mladeži oko cijele organizacije Vatrogasne lige za mladež.

IMG 20190316 193728 1
Foto: M. Komar

Na kraju se obratila voditeljica vatrogasne mladeži i podmlatka Marija Komar, koja je u svom podužem govoru istaknula kako je prvenstveno jako ponosna na sav trud koji su uložile sve ekipe. Istakla je kako ima veliku želju ponovno okupiti ekipu ženskog podmlatka. Mušku je mladež najviše pohvalila zbog osvojenog 2. mjesta na županijskom natjecanju, koja je time prekinula crni niz neuspjeha na tim natjecanjima. Pohvalila je i osvajanje Županijske vatrogasne lige za mladež, te im naglasila kako je imati ženskog voditelja velika prednost, a ne mana. Za žensku mladež imala je samo riječi hvale, a osim rezultata najviše je ponosna na povezanost i uigranost koju su ostvarile. Na kraju je istakla kako uloga voditelja nije laka i kako samo jedan voditelj može razumjeti tu brigu i tu radost koju proživljava drugi voditelj, te se ujedno i zahvalila svim voditeljima koji su bili velika podrška u cijeloj prošloj sezoni. (www.icv.hr, mk)

[g-gallery gid=”515515″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content