OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica ponosna nositeljica eTwinningove oznake kvalitete za škole

Jedna od pet osnovnih škola u središnjoj i istočnoj regiji Hrvatske i jedina na području Virovitičko-podravske županije, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica za svoj je rad i sudjelovanje u projektnim aktivnostima u sklopu europskog programa eTwinning nagrađena dobivanjem eTwinningove oznake kvalitete za školu.

Koncept dobivanja statusa eTwinningove oznake za škole sastoji se u razvoju i napredovanju projektnog rada školskog tima u područjima eSigurnosti i digitalne prakse, inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji, promicanja profesionalnog razvoja i obrazovanja te promicanja suradnje u nastavnoj praksi među učiteljima i učenicima.

Postupak dobivanja eTwinningove oznake kvalitete za škole provodi se u dva stupnja. Škola je morala dokazati da je na eTwinningu prijavljena više od dvije godine, da učitelji sudjeluju u nacionalnim i europskim projektima te da škola sudjeluje na europskom eTwinning projektu s Nacionalnom oznakom kvalitete.

Drugi stupanj uvjetuje ispunjavanje šest kriterija kao što su aktivnosti o osviještenosti učenika i učitelja o važnosti odgovornog korištenja interneta, aktivnu suradnju skupine više učitelja, uključenost učenika u rad na eTwinningovim projektima te aktivno sudjelovanje učitelja u jednom ili više eTwinningovih obrazovnih aktivnosti i događanja, njihovu suradnju u strateškom razvoju škole i drugo.

Osim što će novobukovačka škola biti pozvana na sudjelovanje na posebnim programima obrazovanja i profesionalnog razvoja, kao nositeljica statusa etwinningove oznake kvalitete za škole imat će veliku vidljivost na europskoj razini te će postati dijelom europske mreže vodećih eTwinningovih škola koje će biti poticaj daljnjem razvoju eTwinninga kao jedne od aktivnosti u programu Erasmus+.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content