Osnovan Ogranak HND-a umirovljenih novinara Virovitice i VPŽ: Trpimir Markotić predsjednik, Karlo Puškarić njegov zamjenik

U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica jučer (ponedjeljak) je održana osnivačko-izborna skupština Ogranka Hrvatskog novinarskog društva umirovljeni novinari Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Na čelo Ogranka izabran je Trpimir Markotić, dok je njegov zamjenik, a ujedno i tajnik, Karlo Puškarić.

– Nas šestero dugogodišnjih članova HND-a, čije je sveukupno članstvo u Društvu dugo gotovo 250 godina, nezadovoljni radom i odnosom prema umirovljenim novinarima od strane Ogranka novinara Virovitičko-podravske županije kao i HND-a, odlučilo je odstupiti iz dosadašnjeg županijskog Ogranka i osnovati vlastiti – rekao je Trpimir Markotić izdvojivši kako se loš odnos vodstva županijskog Ogranka prema umirovljenim članovima posebice vidio nakon smrti dugogodišnjeg člana i cijenjenog novinara Predraga Štetića.

IMG 20190318 170047 Custom

– On je sve do posljednjeg dana bio redovni član Hrvatskog novinarskog društva kao i županijskog Ogranka, međutim nitko se od aktualnog vodstva Ogranka nije prihvatio organizacije posljednjeg ispraćaja našeg Fane, već smo to odradili mi, njegovi prijatelji i kolege – rekao je Markotić te dodao kako je izbacivanje brojnih dugogodišnjih aktivnosti iz redovnog rada Ogranka jedan od razloga odvajanja.

Možda najveći razlog ove odluke je prijedlog trenutnog vodstva županijskog Ogranka o spajanju s ograncima iz susjednih županija, što bi, kako kažu umirovljeni novinari, kompletan rad svelo na sastanke i to putem elektroničke pošte.

IMG 20190318 170056 Custom

– Bez obzira na to što smo preko leđa prebacili 65. još nam radi mozak, kao i ruke i noge. Želimo raditi i nadalje biti korisni članovi Društva, ali i izboriti se za neka naša prava što nam omogućuje novi Ogranak – istaknuo je Markotić, a u tome su se s njim složili i umirovljeni novinari Ervin Mačković, Miroslava Vodopić, Milan Bešir, Karlo Puškarić i Katica Kovačević koji su dio novog Ogranka.

U svojem Programu rada predvidjeli su brojne aktivnosti, prvenstveno borbu za povrat izgubljenih prava redovnih članova HND-a oko isplate posmrtne ispomoći obiteljima preminulih kolega te vraćanje zaboravljenih aktivnosti Ogranka, ali i organiziranje novih.

IMG 20190318 170107 Custom

Podršku radu novog Ogranka dala je i zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek Golinac, koja je istaknula kako i gradonačelnik Ivica Kirin podržava njihovu odluku i stavlja im se na raspolaganje za bilo kakvu pomoć u daljnjem radu. Osnivačko-izbornoj skupštini nazočio je i direktor Informativnog centra Virovitica, bivšeg dugogodišnjeg radnog mjesta svih članova Ogranka, Robert Cenger. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

IMG 20190318 175142 Custom

IMG 20190318 175724 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content