OTVORILA KOZMETIČKI SALON Kristina Pejaković kozmetičke aparate i opremu nabavila uz pomoć mjere samozapošljavanja

Zbog pomanjkanja posla o poduzetništvu je počela razmišljati i Kristina Pejaković iz Virovitice. Budući da dolazi iz poduzetničke obitelji, a posao nije mogla naći, odlučila je otvoriti salon za uljepšavanje i to uz pomoć mjere samozapošljavanja.

– Nakon što sam se raspitala o ovoj mjeri, odlučila sam probati. Išla sam na edukacije u Osijek, Zagreb i Našice, a potom sam se obratila Zavodu. Sama sam bez problema napisala poslovni plan, a za sve ostale nejasnoće i informacije djelatnici Zavoda bili su na raspolaganju, osobito Danijela Lukač koju sam zvala gotovo u svako doba dana – priča nam Kristina P., te dodaje da se otvaranje salona odužilo jer je morala preurediti prostor koji se nalazi u roditeljskoj kući.

Za otvaranje salona za uljepšavanje „Kris“ Kristina je putem Mjere samozapošljavanja dobila 55 000 kuna koje je većinom koristila za kozmetičke aparate i opremu.
– Novce koje sam dobila putem ove mjere koristila sam za nabavu kozmetičkih aparata od kojih mi je najveća stavka bio solarij. Tu su i druga oprema i namještaj, kao i dio edukacija i doprinosi koje moram plaćati prvu godinu – ispričala nam je Kristina P., jedna od brojnih uspješnih poduzetnica kojoj je „vjetar u leđa“ dao HZZ sa svojom Mjerom samozapošljavanja.

– Puno mi znači ova mjera jer se bez potpore vjerojatno ne bih upuštala u ovaj poduzetnički pothvat. Zahvaljujući mjeri samozapošljavanja upustila sam se u vlastiti biznis, našla se u njemu i on se polako širi – zadovoljno je rekla Kristina P. (www.icv.hr, žđl, Foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content