PRVI PUT ŽENA Marija Komar nova je predsjednica Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica

U četvrtak, 7. ožujka, u vatrogasnom domu DVD-a Vukosavljevica održana je godišnja izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica, na kojoj je izabrano novo vodstvo. Sjednicu je otvorio predsjednik VZO-a Zlatko Maraković i na početku pozdravio načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera, predsjednika vatrogasne zajednice županije Željka Palkovića, predstavnike VZO-a Pitomača i sve prisutne. Vatrogasna zajednica općine u svom sastavu broji 3 DVD-a: DVD Vukosavljevica, DVD Šp. Bukovica i DVD Okrugljača.

Izvješće o radu za 2018. godinu podnio je zapovjednik zajednice Zdravko Pokupić, te naglasio kako je ova godina bila jedna od najaktivnijih.

– Mnogo se radilo na usavršavanju vatrogasaca iz cijele zajednice, kroz razna osposobljavanja i kroz pokazne vježbe. Aktivnost zajednice najviše se iskazala kroz razna natjecanja, na kojima su ekipe ostvarile zavidne rezultate. Među njima najviše se istaknula mladež DVD-a Vukosavljevica, koja je bila najaktivnija u prošloj sezoni, a posebno valja naglasiti kako je ženska mladež DVD-a Vukosavljevica sudjelovala na 13. Državnom vatrogasnom natjecanju za mladež u Zadru, gdje je osvojila 8. mjesto i time ostvarila najbolji plasman od svih ekipa iz županije koje su nastupale na tom natjecanju – poručuje zapovjednik Zdravko Pokupić.

Na dnevnom redu našla se i točka razrješnice predsjedniku VZO-a Zlatku Marakoviću i tajniku VZO-a Dominiku Komaru, koji su ujedno i nagrađeni za svoj višegodišnji rad i trud u zajednici.
Prvi put u povijesti Vatrogasna zajednica općine Špišić Bukovica dobila je predsjednicu. Za novu predsjednicu jednoglasno je izabrana članica DVD-a Vukosavljevica Marija Komar. Za novu tajnicu izabrana je Romana Dokić Jarnjak, također članica istog DVD-a. Novom ženskom vodstvu svi prisutni zaželjeli su mnogo uspjeha u daljnjem radu. VZO Špišić Bukovica imenovala je svog dugogodišnjeg predsjednika Milana Majetića počasnim predsjednikom, a Josipa Miladinovića počasnim zapovjednikom. Nakon radnog dijela skupštine uslijedio je prigodan domjenak. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”512024″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content