Udruga Demokratske zajednice Mađara Hrvatske N. Gradac slavi 25 godina postojanja

U Novom Gracu sinoć (subota) je održana redovna godišnja skupština Udruge demokratske zajednice Mađara Hrvatske Novi Gradac. Ove godine Udruga DZMH slavi 25 godina rada, a ovom Skupštinom obilježena je 171. obljetnica nacionalnog praznika Mađara, sjećanje na revoluciju 1848/49. godine.

IMG 6541 Custom

-Kao Udruga ponosni smo na rad svojih sekcija, dramsko-sportsku sekciju te folklorno-tamburašku sekciju, koja je ujedno i najaktivnija sekcija. Mnogo smo putovali, bilo je čak 25 nastupa diljem Hrvatske i Mađarske – istaknuo je predsjednik Udruge DZMH, Istvan Selesi te nam, otkrivši planove za 2019. godinu, rekao kako je najveća želja izdavanje knjige pod nazivom „25. obljetnica rada Udruge DZMH Novi Gradac“.

Vizija knjige već je razrađena te se čeka tiskanje same knjige čije bi izdavanje trebalo biti u lipnju. Važno je napomenuti kako je ova Skupština održana u novome prostoru, Seoskog doma, koji je za potrebe Udruge obnovila Općina Gradina.

IMG 6550 Custom

Skupštinu je, uz goste iz Mađarske, uveličao i Robert Jankovics, zastupnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru. Ova skupština bila je u znaku proslave 25. obljetnice pa je za uzvanike po završetku službenoga djela skupštine pripremljena večera te zabavni program u kojem su predstavili kulturno bogatstvo koje čuvaju. (www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”514168″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content