Viro Virovitica zaslužila bod u Križevcima, ali KTC stigao do punog plijena u samoj završnici

Premda su vodili gotovo 50 minuta utakmice, pa i tri gola razlike, Virovitičani su doživjeli poraz u Križevcima 25:27 (14:13).

Bila je to još jedna vrlo dobra utakmica virovitičkih rukometaša na izuzetno teškom gostovanju. Već na samom početku vodstvo Viro Virovitice 3:0 pokazalo je da gosti nisu došli u Križevce na izlet. Premda je domaći trener u tako ranoj fazi utakmice bio primoran pozvati time-out, nije se na terenu puno toga promijenilo. Odlična obrana na čelu sa raspoloženim Štimcem i dobar napad drži Virovitičane u stalnom vodstvu, nekoliko puta i sa tri gola prednosti. Nakon prvih 30 minuta ekipe na odmor odlaze s 14:13 u korist Viro Virovitice.

U nastavku slična priča. Gosti vode s gol ili dva razlike sve do zadnjih 10-tak minuta utakmice i izjednačenja 21:21. Tada domaćini prvi puta dolaze u vodstvo 22:21, a zatim i 23:21, pa gostujući trener uzima minutu odmora. Odmor rezultira povratkom Virovitičana na 23:23 te slijedi uzbudljiva i izjednačena završnica. U zadnju minutu ekipe ulaze vodstvom KTC-a 26:25, domaćini dobivaju sedmerac kojim odlaze na 27:25, a gosti dvojicu igrača sa 2 minute isključenja. Bilo je tada jasno da bodovi ipak na kraju ostaju u Križevcima.

Objektivno igrači trenera Vašarevića zaslužili su večeras bar bod, ako ne i oba. Bili su bolji gotovo cijelu utakmicu, pogotovo u prvome dijelu. Odigrali su odličnu obranu, bili izrazito borbeni i nema sumnje da su pružili svoj maksimum u ovome trenutku. Na žalost, manjak koncentracije u pojedinim trenucima, nedostatak sreće da još koja lopta završi u mreži Križevčana te poneka, recimo to tako, čudna sudačka odluka ovoga puta ostavili su ih praznih ruku. Najbitnije je ipak da nisu razočarali, odigrali su pravu mušku utakmicu, a ono izgubljeno vratiti će im se sigurno neki drugi put.

Luka Moslavac sa 8 pogodaka bio je prvi strijelac Virovitičana, dok je 5 golova postigao Igor Gašparović. Kod KTC-a Vučelić sa 8 i Perajica sa 6 predvodili su domaću ekipu.

RK Viro Virovitica: Meter, F. Vašarević, K. Vašarević 3, Rešetar 1, Pandža 3, Štimac, Moslavac 8, Sabo, Ig. Gašparović 5, Poljak, Crljenić, Starčević, Janjić 2, Ig. Gašparović , Vulić 3, Smutni.

Sedmerci: KTC 4/5; Viro Virovitica ½

Isključenja: KTC 6 minuta; Viro Virovitica 10 minuta.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content