Zbor građana Korija: Mjesni dom dobit će novo ruho, rekonstruirat će se staza u parku te izgraditi pristupna cesta u Zonu Zapad

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima održao je danas, 27. ožujka, sastanak s mještanima Mjesnog odbora Korija. Na sastanku su mještani, kao i svake godine, virovitičkom gradonačelniku, njegovim zamjenicima, kao i pročelnicima Grada i direktorima gradskih tvrtki mogli iznijeti svoje probleme na području tog mjesnog odbora. Zbor građana otvorila je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Božena Rajnović koja je ovom prilikom zahvalila Gradu Virovitici na odrađenim projektima, kao i potpori za nadolazeće aktivnosti.

Tako je u protekloj godini, između ostalog, uređen dio prostora Dobrovoljnog vatrogasnog društva, odnosno popravljeni su i okrečeni zidovi, nabavljene su stolice za Mjesni dom, a park je očišćen od starog ruševnog drveća i granja.

IMG 1646

Projekte koji će biti realizirani u ovoj godini, u kratkim je crtama iznio gradonačelnik Ivica Kirin. Tako je najavio izgradnju pristupne ceste u Zonu Zapad, koja kreće u projektiranje, kao i nogostup u Ulici Marka Oreškovića do škole. Osim toga, na natječaj LAG-a VIP prijavljena je sanacija nogostupa uz park u Koriji. Radi se o stazi na obodnom dijelu parka koja će se rekonstruirati te će povezivati Školski trg u Koriji sa zgradom DVD-a. Nova staza bit će pogodna i za prijelaz osoba s otežanom pokretljivošću pošto će biti širine 1,5 metara.

IMG 1656

Naposljetku, novo ruho dobit će i Mjesni dom u Koriji, a projekt je odobren za sufinanciranje na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Trenutno se očekuje raspisivanje natječaja za izvođenje radova, a nakon toga i sam početak radova na obnovi.
Nakon Korije, sljedeći zbor građana na rasporedu je u četvrtak, 28. ožujka u Čemernici. (virovitica.hr; fotografije: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content