FOTO Natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine” održano u Špišić Bukovici

foto: pitomaca.hr

U petak, 12. travnja održano je prvo natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Natjecanje je održano u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, u Špišić Bukovici.

U natjecanu su sudjelovali učenici 1.a i 1.b razreda iz Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i njihove učiteljice Slavica Bartolić i Slavica Koren te učenici Osnovne škole Augusta Cesarca iz Bušetine, s učiteljicom Gordanom Brlas i učenici drugog razreda Osnovne škole Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, s učiteljicom Anitom Jandrešić, uz prisustvo projektnog asistenta.

Program je započeo pjesmom dobrodošlice a nastavio se prezentacijom razrednog projekta “Bijela roda”, učenika 2. razreda iz Špišić Bukovice nakon kojeg su učenici svih razreda izrađivali svoje primjerke rode od raznih pripremljenih materijala.

foto: pitomaca.hr

Nakon završetka tog dijela programa slijedila je pauza za ručak, gdje su učenici u sklopu projekta imali poslužen topli obrok i sokove. Nakon ručka i druženja učenika slijedio je recital, edukativni igrokaz te kviz na temu čuvajmo prirodu kao zabavni i edukativni uvod za likovnu radionicu “Reciklirajmo i stvarajmo”, gdje su djeca od prikupljenog otpada izrađivala Uskrsne vjenčiće i košarice za jaja nazvane bijele kokice.

Učenicima su u sklopu projekta podijeljene majice, bojanke i slikovnice te ih se upoznalo s načinom kako moraju postupati s otpadom i zašto moraju odgovorno postupati s otpadom. Nakon mnogobrojnih aktivnosti slijedilo je zajedničko fotografiranje, pospremanje svojih radova i povratak autobusom u svoje škole.

(pitomaca.hr)