FOTO Natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine” održano u Špišić Bukovici

U petak, 12. travnja održano je prvo natjecanje učenika u sklopu projekta “Zeleno srce podravine”. Natjecanje je održano u prostorijama Osnovne škole August Cesarec, u Špišić Bukovici.

U natjecanu su sudjelovali učenici 1.a i 1.b razreda iz Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i njihove učiteljice Slavica Bartolić i Slavica Koren te učenici Osnovne škole Augusta Cesarca iz Bušetine, s učiteljicom Gordanom Brlas i učenici drugog razreda Osnovne škole Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, s učiteljicom Anitom Jandrešić, uz prisustvo projektnog asistenta.

Program je započeo pjesmom dobrodošlice a nastavio se prezentacijom razrednog projekta “Bijela roda”, učenika 2. razreda iz Špišić Bukovice nakon kojeg su učenici svih razreda izrađivali svoje primjerke rode od raznih pripremljenih materijala.

Zeleno srce radionica za školarce 6 e1555419042738 Custom
foto: pitomaca.hr

Nakon završetka tog dijela programa slijedila je pauza za ručak, gdje su učenici u sklopu projekta imali poslužen topli obrok i sokove. Nakon ručka i druženja učenika slijedio je recital, edukativni igrokaz te kviz na temu čuvajmo prirodu kao zabavni i edukativni uvod za likovnu radionicu “Reciklirajmo i stvarajmo”, gdje su djeca od prikupljenog otpada izrađivala Uskrsne vjenčiće i košarice za jaja nazvane bijele kokice.

Učenicima su u sklopu projekta podijeljene majice, bojanke i slikovnice te ih se upoznalo s načinom kako moraju postupati s otpadom i zašto moraju odgovorno postupati s otpadom. Nakon mnogobrojnih aktivnosti slijedilo je zajedničko fotografiranje, pospremanje svojih radova i povratak autobusom u svoje škole.

(pitomaca.hr)

[g-gallery gid=”521541″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content