PJESMOM I PLESOM ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU Feričanačka Udruga Prijateljstvo organizirala tradicionalni koncert

Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” Feričanci te KUD Manuel i ovog su Uskrsnog ponedjeljka organizirali tradicionalni Uskrsni koncert posvećen upravo učenicima u potrebi.

Koncert je otvorio predsjednik Udruge “Prijateljstvo” Alen Dado, pozdravivši velik broj nazočnih u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora.

-Prelijepo je ovdje biti sa svima vama, a prije svega presretan sam da su s nama i učenici s teškoćama kojima i posvećujemo ovaj koncert. Prenosim vam pozdrave i najljepšu uskrsnu čestitku načelnika naše općine Marka Kneževića, koji nažalost ne može biti s nama, ali nam je uvijek velika potpora. Hvala svim izvođačima koji su došli i hvala svima vama koji nas podržavate – rekao je Dado, a potom se obratio i novi predsjednik KUD-a Manuel Denis Jurišić.

2303uskrsfericanci 15 Custom

-Svake godine smo potpora i suorganizator ove priredbe i velika nam je čast biti dio cijele ove prekrasne humanitarne priče. Mi smo malo pomladili vodstvo našeg KUD-a i evo, mogu reći da ćemo davati sve od sebe u podizanju kulture i čuvanja kulturne baštine u našoj općini, a uz Udrugu “Prijateljstvo” ćemo uvijek kao i do sada čvrsto stajati – rekao je Jurišić.

Potom je na opće zadovoljstvo i sreću najmlađih, u dvoranu doskakutao uskrsni zeko, koji je svoj djeci podijelio darove i s njima se fotografirao. Nakon kratke dječje zabave uslijedio je koncert koji je s dvije Uskrsne pjesme otvorio Dječji zbor KUD-a Manuel uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a, a zatim su svoj repertoar predstavila dječja i mlada sekcija našičkih mažoretkinja “Dora”, koje su oduševile mogućnostima.

2303uskrsfericanci 10 Custom

Na scenu su potom stupila Kulturno-umjetnička društva, prvo s koreografijom Presjekača-slavonska kraljica KUD Crkvari, a potom se s nekoliko tradicionalnih slavonskih pjesama predstavila Muška pjevačka skupina KUD-a “Tamburica” iz Velimirovca.

Na kraju dijela posvećenog KUD-ovima, sjajnim izvedbama predstavila se i muška pjevačka skupina KUD-a Crkvari uz pratnju i pod vodstvom tamburaškog maestra Duška Topića, a završni dio i zabava pripala je Tamburaškom sastavu “Kontra”. Tradicija je nastavljena, svi su se dobro zabavili, a poseban je osjećaj svim izvođačima bila upravo činjenica kako su svim srcem nastupali za djecu s teškoćama u razvoju.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”522924″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content