Počele aktivnosti projekta Zeleno srce Podravine: Cilj je edukacija mještana o održivom gospodarenju otpadom

Općina Pitomača počela je s provedbom aktivnosti u sklopu projekta “Zeleno srce Podravine.” Započelo je emitiranje informativnih spotova na lokalnom radiju, a krenula je i podjela letaka i brošura građanima.

Provedbom obrazovno–informativnih aktivnosti, cilj je osvijestiti cijeloukupnu populaciju općina Pitomače i Špišić Bukovice o održivom gospodarenju otpadom. Građani će dobiti priliku naučiti više o vrstama otpada, recikliranju i utjecaju otpada na okoliš, i to na edukativan i zabavan način.

– Osvještenije gospodarenje nastalim otpadom na području naših općina i poduzimanje mjere za spriječavanje njegovog nastanka i pravilnog razvrstavanja i prikupljanja trebalo bi smanjiti čovjekov štetni utjecaj na okoliš, ali i omogućiti svim našim građanima znatne uštede. Pripreme za buduće aktivnosti teku punom parom, počela je nabava potrebnih matrerijala, opreme, sadnica, a uskoro će krenuti i radionice, natjecanja i ostale aktivnosti. Čuvajmo naš okoliš, učinimo Podravinu čišćom, zelenijom i zdravijom – poručili su iz Općine Pitomača. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content