Policija objavila rezultate 24-satne akcije nadzora brzine: Najbrži vozač uslikan u Suhopolju, stiže mu skupa čestitka

Policija je objavila rezultate nakon jučer (srijeda) provedene 24-satne akcije nadzora brzine na području Virovitičko-podravske županije. Akcija je provedena na području čitave Hrvatske kao i u ostalim državama EU, članicama organizacije TISPOL.

Policijski službenici su u 24 sata kod 56 vozača izmjerili brzinu veću od ograničenja na dijelu prometnice na kojem je nadzor vršen. Najveće prekoračenje brzine je izmjereno kod vozača osobnog automobila koji je brzinom od 134 km/h vozio u 20.10 sati u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.

Ovaj prekršaj će mu donijeti novčanu kaznu u iznosu od najmanje 5.000 kuna, tri negativna boda te će ostati bez vozačke dozvole na tri mjeseca i to samo ako je prvi put kažnjen zbog brzine, ako već ima kaznu za brzinu u dosjeu, bez vozačke će ostati i duže.

Policijski službenici će do kraja tjedna nastaviti s posebno pojačanim nadzorom brzine kretanja vozila. A osim brzine, pojačano će kontrolirati i vožnju pod utjecajem alkohola i nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela. Osim kontrole ovih prekršaja radit će i na zaštiti najugroženijih kategorija sudionika u prometu, odnosno vozača bicikla, mopeda i motocikla te pješaka. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content