Psiholog Siniša Brlas iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo uspješno proveo edukaciju stručnjaka koji rade s ovisnicima

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije uspješno je proveo cjelovitu edukaciju stručnog tima Udruge za borbu protiv ovisnosti „Ne-ovisnost“ iz Osijeka koja od 2003. godine provodi aktivnosti u prevenciji ovisnosti, upućivanju ovisnika na liječenje, savjetovanju, rehabilitaciji, resocijalizaciji i zapošljavanju rehabilitiranih ovisnika. Stručni tim ove Udruge čine socijalni radnik, psiholog te rehabilitirani i educirani ovisnici.

Kako bi usluge Udruge bile što kvalitetnije stalno se ulaže u edukaciju članova stručnog tima. Slijedom toga je osmišljen i ovaj program edukacije u tri modula koju je za Udrugu „Ne-ovisnost“ proveo profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja.

Profesor Brlas je tijekom ožujka 2019. godine u Osijeku održao niz predavanja i radionica o komunikaciji, altruizmu i empatiji u radu s ovisnicima, o individualnom savjetodavnom radu s ovisnicima te o evaluaciji rada kao važnom ispravljačkom mehanizmu u radu. Prvi dio edukacije (prvi i drugi modul) održan je u četvrtak 14. ožujka u prostorijama Udruge „Ne-ovisnost“ u Osijeku, a drugi dio edukacije (treći modul) održan je u petak 29. ožujka. Sudionici su edukaciju ocijenili najvišim ocjenama.

Edukacije različitih dionika koje profesor Brlas provodi i u ostalim dijelovima Republike Hrvatske odraz su njegovog prepoznatljivog kontinuiranog, ustrajnog i kvalitetnog stručnog rada s ovisnicima u Virovitičko-podravskoj županiji. (zzjzvpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content