NEDODIRLJIVI PLAVI SVJETOVI “Vretenci” obilježili Dan svjesnosti o autizmu i ukazali na ravnopravnost osoba s autizmom

Povodom obilježavanja Dana svjesnosti o autizmu, 2. travnja, i ove godine Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina pripremila je poseban program u središnjem slatinskom gradskom parku. Vretenci su prema nebu pustili plave balone, snimili zajedničku fotografiju ispred zgrade slatinske Gradske uprave koja je osvijetljena plavom bojom, simbolom autizma.

– Kao što se osvijetle mnoge velike i poznate zgrade, mostovi i drugi objekti širom svijeta, mi smo u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Slatine, danas osvijetlili zgradu Gradske uprave plavom bojim u vremenu od 19 do 21 sat i tako se pridružili obilježavanju Dana svjesnosti o autizmu, kako bi pokazali da i osobe s autizmom trebaju biti ravnopravne i imati jednaka prava za obrazovanje, zapošljavanje i samostalan život. Plava boja, kao simbol autizma, ujedno predstavlja njihove nedodirljive svjetove u kojem kriju svoje osjećaje i unutarnje radosti – istaknula je predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman te najavila nove aktivnosti.

IMG 8663 Custom

– Kako je cijeli mjesec travanj obilježen podizanjem razine svjesnosti o autizmu, Udruga Vretenac organizirat će besplatno predavanje na temu “Pristupi i metode rada sa djecom i osobama iz autističnog spektra”, koje će za sve zainteresirane građane održati magistrica edukacijske rehabilitacije Lorena Koštić. Predavanje će se održati 13. travnja u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina od 9 do 12 sati – dodala je P. Karaman.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”518390″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content