1. ŽNL Šesnaestogodišnji Ognjenović srušio Dinamo u Četekovcu, Podravac do pobjede nad Bušetinom 1947.

Na terenima županijskih prvoligaša proteklog je vikenda odigrano 24. kolo.

U Četekovcu je odigrana zanimljiva utakmica između domaćeg Dinama i Mladosti iz Čačinaca. Domaća momčad je povela u 10. minuti zgoditkom Mateja Dorinke iz kaznenog udarca. Jedanaest minuta prije odlaska na odmor iskusni Marko Nemeth poravnao je na 1:1. U drugom dijelu briljirala je mlada nada iz Čačinaca Matija Ognjenović. Igrač koji je u ponedjeljak proslavio šesnaesti rođendan i time stekao pravo nastupa u seniorskoj konkurenciji u deset minuta postigao je dva efektna zgoditka i riješio pitanje pobjednika. Do kraja utakmice Marijo Košorog je svojim pogotkom uspio samo ublažiti poraz domaće momčadi.

-Nastavili smo s nizom pobjeda, u kojima se ističu mladi igrači, koji dokazuju da će se na njih moći računati idućih sezona – rekao je trener Mladosti Velimir Tresk.

Dinamo Četekovac – Mladost Čačinci 2:3
Igrač utakmice: Matija Ognjenović

Pred nogometašima Podravca iz Sopja bila je utakmica “biti ili ne biti”. Pobjedom bježe iz zone ispadanja iz lige, a svaki drugi ishod donosi neizvjesnu budućnost u iduća dva kola, dok su gosti iz Bušetine doputovali bez opterećenja sa samo jedanaest igrača. Na samom početku domaći igrač Josip Zajček ubacuje loptu u vlastitu mrežu i gosti vode 1:0. Nakon dvije minute dosuđen je kazneni udarac za domaće koji je Goran Kizivat pretvorio u izjednačenje. Pogotkom iskusnog Danijela Borića u 25. minuti gosti su ponovno u prednosti 2:1. Pred kraj prvog dijela domaća momčad se očito razbudila i u četiri minute preokrenula rezultat. Prvo je Antonio Krušelj iz novog kaznenog udarca izjednačio na 2:2, a zatim je Tomislav Androš iz igre konačno doveo Podravac u prednost 3:2. Nakon efikasnog prvog dijela uslijedio je nastavak u kojemu nije postignut niti jedan gol. Domaći navijači mogli su odahnuti jer je napravljen veliki korak u osiguranju ligaškog statusa.

Podravac Sopje – Bušetina 1947. 3:2
Igrač utakmice: Tomislav Androš

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content