SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Pogledajte tko su dobitnici javnih priznanja Općine Pitomača

U utorak je pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikarda Bakana, održana je 16. sjednica Općinskog vijeća. Nakon aktualnog sata, općinski su vijećnici donijeli Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Pitomača, koja se dodjeljuju povodom Dana Općine Pitomača i blagdana svetog Vida, zaštitnika mjesta.

Tako će ovog Vidova, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, priznanje najvišeg ranga, Zlatna plaketa „Grb Općine Pitomača“ biti dodijeljena županu Virovitičko-podravske županije Igoru Androviću, a Srebrna plaketa „Grb Općine Pitomača“ Osnovnoj školi Petra Preradovića iz Pitomače. Povelju s likom Petra Preradovića, za osobiti doprinos i iznimna postignuća, dobit će DVD Mala Črešnjevica, DVD Starogradački Marof, Grad Csurgo (Mađarska), Renato Greguraš iz Pitomače, Sven Jambrišak iz Pitomače, Svetlana Bastalić iz Dinjevca, „Dečki z Dravske“ te Mladen Jug (posmrtno).

Općinski vijećnici donijeli su i nekoliko odluka vezanih uz davanje suglasnosti Općinskom načelniku za donošenje odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za provedene postupke jednostavne nabave za izvođenje radova na ugradnji hidraulično-vertikalne podizne platforme u stambeno-poslovnu zgradu u Pitomači (Dizala – Đurčević vl. Vladimir Đurčević, Virovitica), nabavu rasvjetnih tijela (Area Lighting d.o.o. Zagreb), uređenje dijela pješačke staze Dravske ulice u Pitomači (Kograd vl. Ivan Kostelac, Kladare), izvođenje radova i opremanje otvorenih dječjih igrališta u naseljima Pitomača i Turnašica (Mala Mima j.d.o.o. Čakovec), kao i o davanju financijskog osiguranja u obliku bjanko zadužnice Lokalnoj akcijskoj grupi „Virovitički prsten“ odnosno Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe odobrenih projekata (Igrajmo se zajedno, Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Turnašici i Rekonstrukcija i opremanje sportske građevine – svlačionice i prostorije nogometnog igrališta u Dinjevcu).

Zbog usklađenja sa izmjenama Zakona o knjižnicama, općinski su vijećnici dali prethodnu suglasnost na prijedlog Statuta Knjižnice i čitaonice Pitomača, kao i prijedloge dva akta Centra za kulturu „Drago Britvić“ (Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada centra te Pravilnik o plaćama zaposlenika centra). (pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content