Virovitičke košarkašice šeste u Hrvatskoj, Nika Gverić izabrana u drugu petorku turnira

Ženski košarkaški klub Virovitica već samom činjenicom da se treću godinu za redom plasirao na Prvenstvo Hrvatske (igračice do 11 godina) ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj povijesti, a možda i najveći rezultatski uspjeh virovitičke košarke. Međutim tu nije kraj ove prekrasne sportske priče jer su popularni „malci“, inače uvjerljivo najmlađa ekipa na Prvenstvu održanom u Đurđevcu i Virju, odličnim igrama osvojile pomalo senzacionalno šesto mjesto. Iako ih ždrijeb nije mazio jer su se našle u grupi sa kasnijim finalisticama završnog turnira ŽKK Ragusom iz Dubrovnika i ŽKK Medveščakom virovitičke košarkaške nade svojom su igrom oduševile navijače. Pokušali su „malci“ i protiv navedenih protivnica napraviti čudo no više od časnih poraza nije se moglo više učiniti, ali u utakmicama sa ekipama ŽKK Brod i ŽKK Gospić „malci“ su pokazali zašto ih zovu „malci – genijalci“.

U tim utakmicama do izražaja je došao sav njihov talent što je gostujuće trenere dovodilo do ludila. Prijetili su „malci“ sa svih strana, bacali se za svakom loptom, ustrajno izvršavali sve postavljene zadatke što je rezultiralo sa dvije velike pobjede koje su im donijele odlično šesto mjesto čemu su se na početku Prvenstva nadali samo najveći optimisti. Na kraju su semafori u oba slučaja pokazali pobjedu Virovitičanki i velikom veselju nije bilo kraja. Plesalo se i pjevalo klupske pjesme koje su djevojčice same skladale, a veselju su se priključili i vjerni navijači koji su i ovaj put fanatično bodrili djevojke i ponijeli epitet najbolje navijačke skupine ženske košarke.

– Jako sam sretan što smo nakon dva prethodna prvenstva pokazali da imamo još jednu odličnu generaciju – rekao je vidno zadovoljan jedan od trenera Virovitičanki Robert Fritz. Dokazali smo da se u ovim godištima nalazimo u samom vrhu naše košarke što nam moramo priznati zvuči pomalo nestvarno, no očito je tako – kratko je izjavio te osim pohvale za odličnu igru svim igračicama, nije zaboravio zahvaliti prvenstveno upravi kluba, te roditeljima i sponzorima na čelu s Gradom Viroviticom bez kojih ovog uspjeha ne bi bilo.
Veliki uspjeh virovitičkih košarkašica umnogome je upotpunila i Nika Gverić koja je izabrana u drugu petorku turnira što za nju, ali i sve u klubu predstavlja jedno veliko priznanje i dokaz da se u klubu odlično radi.

viber image 2019 05 20 07.13.37

Na kraju svakako treba pohvaliti odličnu organizaciju Koprivničkog košarkaškog saveza koji je djeci osigurao i posjet malom ZOO vrtu i muzeju te ih nagradio prigodnim poklonima. Sve to najbolji je poziv djevojčicama koje do sada nisu igrale košarku da se upišu u Ženski košarkaški klub Virovitica i uživaju u ovom prekrasnom sportu i onom što on nosi sa sobom.

viber image 2019 05 20 07.07.35

Za ŽKK Virovitica su igrali:

Mia Jerbić 2, Margareta Cenger 2, Alisa Lovreković 17, Monika Požežanac Sabolić 6, Dorotea Blažičević, Nika Gverić 27, Nika Miljak, Hana Deskar 14, Nikolina Hetzel, Ena Salajić, Korina Bosnić 2 i Petra Turčinović 2. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”528381″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content