Gradska glazba Virovitica osvojila srebrnu plaketu na državnom natjecanju u Novom Vinodolskom

Prošlog vikenda Gradska glazba Virovitica sudjelovala je na 33. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom.

Susret hrvatskih puhačkih orkestara, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, najveći je festival ovog tipa u Republici Hrvatskoj, koji već tradicionalno okuplja od 15 do 20 puhačkih orkestara s više od 700 sudionika.

2019 06 08 SHPO 99 Custom
foto: Hrvatski sabor kulture

Prije početka službenoga dijela natjecanja, već tradicionalno su se okupili na glavnom trgu i u glas odsvirali “Novovinodolsku koračnicu” i “Ode to joy”.

Na Susretu je nastupilo pet orkestara u A i 11 orkestara u C kategoriji koncertnog programa, među kojima je bila i Gradska glazba Virovitice. Ocjenjivačkom žiriju virovitičani su se predstavili sa skladbama “Encanto” Roberta W. Smitha i “Blue rock” Philipa Sparkea. Odsviranim skladbama, osvojili su 83.29 bodova što im je donijelo srebrnu plaketu.
Drugog dana boravka u Novom Vinodolskom, orkestar se predstavio na revijalnom djelu susreta i malim promenadnim koncertom oduševio publiku na Trgu Ivana Mažuranića.

IMG 20190609 102434 Custom
foto: Hrvatski sabor kulture

-Zadovoljan sam osvojenom srednjom plaketom. Velika je stvar što smo se uspjeli plasirati na državno natjecanje i prikazati plodove našega truda i rada. Nastojali smo glazbom “obraniti” boje našega grada, pa se nadam da ćemo to moći i sljedeće godine učiniti opet – istaknuo je Silvio Paloš, dirigent Gradske glazbe Virovitica.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”533715″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content