MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE Vinarima do 80 tisuća eura potpore – otvoren novi natječaj iz Vinske omotnice

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas, 21. lipnja 2019. godine natječaj za mjeru Informiranje u državama članicama iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023.

Informativne aktivnosti obuhvaćaju informiranje potrošača u državama članicama u pogledu odgovorne konzumacije vina i rizika povezanih sa štetnom konzumacijom alkohola te sustava zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla Unije u pogledu posebne kakvoće, ugleda ili ostalih značajki koje vino ima zbog posebnog zemljopisnog okruženja ili podrijetla.

– Mjere iz Nacionalnog programa napravili smo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi natječaji bili usmjereni na aktivnosti koje su njima potrebne. Veliko EU tržište s brojim proizvodima zahtjeva jaku promociju kako bi se istakli i izdigli iz mnoštva. Imamo vrijedne ljude koji su svoj trud i rad pretočili u vina vrhunske kvalitete. Mi im pomažemo da te svoje vrhunske proizvode promoviraju i plasiraju. Uz mjere iz Programa ruralnog razvoja za vinarstvo i vinogradarstvo, tu su i administrativna rasterećenja, ukidanje evidencijskih markica, transparentni uvjeti prodaje na tržištu, pojačane kontrole i nove vinogradarske regije – samo dio velikog paketa promjena koje smo uveli kako bi ovaj sektor bio što konkurentniji – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Korisnici mjere Informiranje mogu biti: stručne organizacije, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, sektorske organizacije i javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna.

Dozvoljeni troškovi unutar mjere Promidžba su:

-sudjelovanje u informativnim kampanjama;

-sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili značaja za Uniju;

-oglašavanje u medijima na tržištu država članica (tisak, televizija, radio, internet, društvene mreže);

-izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članica;

-administrativni troškovi i troškovi osoblja.

Razina potpore iznosi do 80 posto ukupno prihvatljivih troškova i odnosi se na sredstva EU. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 80.000 eura. Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja ove godine, a natječaj i obrasci potrebni za prijavu dostupni su ovdje.

(www.poljoprivreda.gov.hr, foto: ilustracija, arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content