Most podigao kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Kirina, isto najavio i Živi zid

Gradski vijećnik grada Virovitice Darko Lešković, član Mosta nezavisnih lista i politički tajnik Nikola Grmoja danas (utorak) nekoliko sati uoči sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice predali su u Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina zbog sumnje na pomaganje u počinjenju kaznenog djela teške krađe i pronevjere.

– Predali smo kaznenu prijavu protiv gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina budući da je on optužio pokojnog pročelnika Sinišu Palma za počinjenje kaznenog djela teške krađe, odnosno, pronevjere. Nama je nevjerojatno da gradonačelnik jednog grada kroz sve ove godine nije mogao primijetiti nestanak tolikog novca iz gradske blagajne, uostalom on je odgovoran za gradsku blagajnu i gradski proračun – rekao je Grmoja dodavši kako je došao dati potporu gradskom vijećniku Darku Leškoviću koji je prošlog tjedna pokušao podići kaznenu prijavu.

IMG 20190618 154324

– Danas smo uspješno predali kaznenu prijavu protiv gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina. prošli tjedan sam bio u Državnom odvjetništvu u Virovitici međutim tamo me dežurni državni odvjetnik uputio da oni nisu nadležni u tome i da jednostavno ne mogu prihvatiti prijavu, da se obratim USKOK-u. Danas smo uspješno podnijeli tu prijavu – istaknuo je Lešković dodavši kako smatraju da je još netko morao znati za pronevjeru novca.

– Smatramo da pokojni pročelnik Palm nije sam mogao napraviti toliku materijalnu štetu u proračunu Grada Virovitice. Jednostavno je netko iz Grada morao znati za toliki manjak novca, njemu neposredno nadređeni i najodgovornija osoba u gradu Virovitici gradonačelnik Kirin te smatramo da je on neposredno odgovoran za toliku pronevjeru – zaključio je Lešković.

KAZNENU PRIJAVU PODIŽE I ŽIVI ZID

Nakon Mosta, podizanje kaznene prijave protiv HDZ-ovog gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina najavili su i iz Živog zida. Naime, danas su, također neposredno prije sjednice Gradskog vijeća, predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić, politički tajnik stranke Tihomir Lukanić i županijski koordinator Staniša Žarković najavili podnošenje kaznene prijave protiv gradonačelnika Kirina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere i zlouporabe položaja i ovlasti.

IMG 20190618 154042

– I sam gradonačelnik je potvrdio da je došlo do višemilijunske pronevjere proračuna Grada Virovitice, i sve je svalio na preminulog pročelnika Sinišu Palma. Živi zid ne vjeruje u verziju koju priča lokalni HDZ i zato podnosimo svoju kaznenu prijavu. Želimo da se istraži tko je izvlačio novac, kojom dinamikom, u kojem točno iznosu. Da se definira u istrazi kamo je novac odlazio, tko je bio nalogodavac – rekao je Sinčić dodavši kako smatraju da je nemoguće da je kroz duži vremenski period nestajao novac, a da to nitko iz Grada nije primijetio. Politički tajnik stranke Tihomir Lukanić istaknuo je kako Živi zid traži da se ekshumira tijelo pokojnog pročelnika kako bi se obdukcijom utvrdile stvarne okolnosti njegove smrti jer ona nije obavljena nakon njegove smrti. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content