Obitelj Jembrišak iz Humljana ima najljepšu okućnicu u općini Čačinci

Turistička zajednica općine Čačinci i ove je godine organizirala natječaj za najljepšu okućnicu u cilju buđenja svijesti među sumještana da svoja dvorišta drže urednima i čistima. Na natječaj se prijavilo 4 obitelji i to obitelji Behin, Vorih i Habričko iz Čačinaca te Jembrišak iz Humljana.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su hobi vrtlar Goran Bušljeta kao predsjednik te članovi voditeljica uređenje zelenih površina Komunalnog poduzeća Papuk Orahovica Antonija Tomac-Jurčević te Ana Herceg iz Čačinaca.

2806okućnice 1 Goran Bušljeta

-Ocjenjivali smo cvjetnost i hortikulturno uređenje, opći dojam te utjecaj na izgled ulice u kojoj se dvorište nalazi. Sva dvorišta koja smo obišli su prekrasna, obitelji ulažu veliki trud i jako je bilo teško odlučiti. Svatko je ima svoju nekakvu prednost, ali eto netko je morao pobijediti. U svakom slučaju čestitam svim obiteljima koje su se prijavile i pozivam sve ostale da nam se pridruže iduće godine jer po našoj općini doista ima prelijepo ukrašenih dvorišta, onim što je najvažnije, a to je priroda. – rekao je predsjednik Goran Bušljeta.

Nakon zbrajanja ocjena i rezultata, prvu nagradu od 1000 kuna dobila je obitelj Jembrišak iz Humljana, drugo mjesto i 600 kuna pripalo je obitelji Habričko, treće i 400 kuna obitelji Vorih dok je četvrtu i nagradu organizatora dobila obitelj Behin.

2806okućnice 5 obitelj Habričko
Obitelj Habričko

-Od srca hvala obiteljima koje su prijavile i doista su pokazali prekrasna dvorišta. Nadam se i vjerujem da će se ostali priključiti iduće godine jer cilj nam je pokazati svu ljepotu naše prirode i potaknuti mještane da se brinu o s svojim okućnicama. Nagrade će tradicionalno biti uručene na prvoj sljedećoj svečanoj sjednici povodom Dana općine – rekla je direktorica TZ Ureda Čačinci Ana Marunica. (www.icv.hr, vg)

2806okućnice 4 obitelj Vorih
Obitelj Vorih
2806okućnice 2 obitelj Behin
Obitelj Behin

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content