Održana radionica u sklopu projekta izrade prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je radionica u sklopu projekta “Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska”. Riječ je o prvom koraku izrade Master plana na kojoj su predstavnici Izrađivača Željko Stepan i Silvio Bašić iz Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Ivica Perica direktor tvrtke UMiUM prezentirali metodologiju izrade plana te sudionicima projekta, među kojima i domaćinu zamjeniku župana virovitičko-podravskog Mariju Klementu te županijskim i gradskim pročelnicima, objasnili koje im informacije trebaju dostaviti kako bi projekt bio uspješno realiziran.

Podsjetimo, početkom svibnja potpisani su ugovori s Izrađivačima Master plana za koje je odabrana zajednica ponuditelja tvrtki UM i UM d.o.o., PNZ svetovanje projektiranje d.o.o., Sveučilište u Zagrebu Građevinski fakultet, sa podizvođačima PTV Transport Consult GmbH i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar. Partneri u projektu, koji se sufinancira iz EU sredstava su Virovitičko-podravska županija, Brodsko-posavska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Požeško-slavonska županija i Osječko-baranjska županija.

IMG 1702

Rok za izradu Master plana je 30. svibanj 2020. godine i vrijedan je 6,8 milijuna kuna. On će biti bazni strateški dokument iz kojeg će proizlaziti mogućnosti za financiranje svih prometnih projekata na ovom području. Time će se identificirati mjere za rješavanje problema, odnosno ciljevi na osnovu kojih će se razviti projektni prijedlozi za ulaganja na lokalnoj i regionalnoj razini. Na ovaj način omogućit će se integrirano i koordinirano planiranje održivog prometnog sustava na razini pet županija, a što će poboljšati prometnu dostupnost cijelog područja i otvoriti mogućnost za razvoj održivog gospodarstva u cjelini, posebice poljoprivrede i prehrambene industrije te razvoj turističkih potencijala i mogućnosti zapošljavanja. Projekt je izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, ml; vpz.hr; foto: M. Lukačić)

logačiiiiiiii

[g-gallery gid=”533705″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content