Održana završna konferencija projekta „Energetska obnova osnovne škole Voćin“

U osnovnoj školi Voćin održana je završna konferencija projekta „Energetska obnova osnovne škole Voćin“, koji je osnovna škola Voćin u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Razvojnom agencijom VIDRA prijavila na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.“ Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.630.593,02 kuna, prihvatljivi troškovi su 3.463.121,77 kuna, a bespovratna EU sredstva 2.091.794,75 kuna.

IMG 0646 CustomNazočne je pozdravila vršiteljica dužnosti ravnateljice Marina Vukičević. Nakon nje o važnosti projekta za županiju i općinu rekli su Igor Andrović, Virovitičko podravski župan i Predrag Filić, načelnik općine Voćin.

IMG 0664 Custom– Završili smo projekt energetske obnove osnovne škole Voćin, čime je škola prešla iz energetskog razreda D u razred B, što je značajno za ovu školu, mjesto i općinu. Slijede slični projekti u osnovnim školama u Pitomači, Gornjem Bazju i Suhopolju, te sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici. Sredstva koje se uštede na potrošnji energije uložit će se u razvoj škola, djece i učitelja – rekao je župan Andrović.

IMG 0657 Custom– Drago mi je da su naša općina, koja je najmlađa općina u Republici Hrvatskoj prepoznata u vladi i županiji za ovaj projekt – zadovoljan je bio načelnik Filić.

Rad na kompletnom projektu ukratko predstavio je Hrvoje Dragičević iz Razvojne agencije VIDRA. Konferenciji su nazočili predstavnici škole i izvođača radova. (www.icv.hr, mš)

IMG 0621 Custom IMG 0649 Custom IMG 0652 Custom IMG 0672 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content