SUHOPOLJE BEZ ŠANSE U ORAHOVICI Papuk lakoćom do trofeja Županijskog nogometnog kupa pred 500 gledatelja

Na nogometnom igralištu u Orahovici danas (srijeda) je odigrana uzvratna utakmica finala Županijskog nogometnog kupa između Papuka i Suhopolja pred 500 gledatelja.

Nakon prošlotjednog susreta u Suhopolju, gdje je rezultat bio 1:1, mnogi su očekivali veliku neizvjesnost u uzvratu, ali scenarij je bio sličan onome u prošlogodišnjem finalu, kada je suhopoljska momčad remizirala na domaćem terenu s Pitomačom 0:0 pa izgubila na gostovanju 5:0. Momčad Papuka pobrinula se da tako bude i ove godine i da “kanta” ostane u Orahovici, pa je konačan rezultat bio 5:0.

Obje momčadi bile su gotovo kompletne, a u redovima Suhopolja izostao je zbog ozlijede standardni prvotimac Josip Ivačić.

MG 4088

Može se reći da je utakmica riješena u prvih dvadesetak minuta, jer je domaća momčad “ubacila” u mrežu gostujućeg vratara Dumenčića čak četiri pogotka. Gostujuću mrežu načeo je Miroslav Rukavina nakon jedne povratne lopte u ranoj fazi utakmice, a nekoliko minuta kasnije na 2:0 povećao je Benjamin Radinković, nakon sjajnog ubačaja “desnom vanjskom” Marina Čavića.

Upravo se Čavić pobrinuo za treći i četvrti pogodak Papuka. Fantastičnim asistencijama pomogli su mu Borna Mimić i Miroslav Rukavina, a oba pogotka zabio je malo “iskosa”, nakon što je sam izbio pred vratara Dumenčića, koji u ovoj utakmici nije bio krivac niti jednog pogotka. Suhopoljska momčad odigrala je ispod svoje razine, ali do izražaja je uvelike došla i puno bolja fizička spremnost domaće momčadi, kao i konstantno igranje jakih četvrtoligaških utakmica.

Suhopolje je zaprijetilo svega dva puta u prvom dijelu, a najbolji pokušaj imao je Antonio Babec, ali neuspješno. Siguran je na vratima bio vratar Mehmedi. Na predah se otišlo rezultatom 4:0.

MG 4104

U nastavku su domaći “stali na loptu” i smirili igru, ali i suhopoljska momčad je živnula, pogotovo nakon ulaska u igru mladog Mihaela Grljaka, koji je sjajnom loptom pronašao Lončareka, ali još jednom odlično reagira Mehmedi.

Čavić je danas na velikim mukama držao gostujuću obranu, probijao, mijenjao stranu, “pronašao” u nastavku Mimića i Rukavinu pred vratima, ali ovoga puta nisu bili precizni. Ipak, držalo se Suhopolje u nastavku bez primljenog pogotka, sve do posljednjih nekoliko minuta utakmice, kada je na scenu stupio Zvonimir Juhas i poentirao za konačnih 5:0. Juhasu je ovo bio tek drugi kontakt s loptom, jer je u igru ušao posljednjih 15-ak minuta, ali nije mu puno trebalo da se upiše u listu strijelaca. Nogometaš koji je u Papuk stigao kao pojačanje iz županijskog prvoligaša Bratstva iz Gornjeg Bazja nije se puno naigrao ove polusezone. Trener Krsnik minute mu je davao “na kapaljku”, čak i u onim utakmicama kada je Papuk imao visoku prednost, a svojom kvalitetom Juhas definitivno zaslužuje puno više. Svakako treba pohvaliti i domaćeg kapetana Tomislava Bušljetu, koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu.

MG 4154

-Rekao sam i u najavi, ako uđemo u utakmicu kako treba, riješit ćemo pitanje pobjednika već u prvom dijelu. Tako je i bilo. U Suhopolju smo promašili previše, ali i tamo je rezultat mogao biti sličan ovome danas. Odigrali smo posjed lopte, gosti su teško dolazili do izražaja. Sada konačno idemo na zasluženi odmor, ovaj tjedan slavimo, a onda ćemo vidjeti što dalje. Vjerujem da ćemo igrati treću ligu, što trenutno ne ovisi o nama – rekao je vrlo zadovoljan pobjedom orahovački strateg Darko Krsnik.

Marin Čavić, asistent jednog i strijelac dvaju današnjih pogodaka potvrdio je fantastičnu sezonu, gdje je bio nadomak titule najboljeg strijelca 4. lige.

-Zadovoljan sam pobjedom, mlada smo ekipa, a da smo imali veću širinu igračkog kadra kroz sezonu vjerujem da bi osvojili i naslov u 4. ligi. Sljedeće sezone idemo u veći rang, za koji se moramo još malo pojačati i prije svega dobro odraditi pripreme – rekao je Čavić.

MG 4317

Nakon visokog poraza oglasio se i gostujući trener Mario Tolo.

-Svakako zaslužena pobjeda Papuka, čestitam domaćoj ekipi na fer i korektnoj igri. Loše smo ušli u utakmici, primili tri pogotka u prvih 15 minuta i tu je bilo teško očekivati nešto više. Do izražaja je zasigurno došao i nedostatak treninga. Još jednom čestitke Papuku na trofeju Županijskog kupa, a mi se okrećemo novoj sezoni u 4. ligi i novim radnim pobjedama – zaključio je Tolo.

Ovo je Papuku bio drugi osvojeni Županijski kup nakon 14 godina.

Odličan posao na današnjoj utakmici odradila je i sudačka četvorka u sastavu: Dragan Trupina, Goran Loparac, Mario Lončar i Saša Ličinić, dok je delegat bio Kristijan Strusa.

MG 4367

Prijelazni pehar i pehar koji ostaje u trajnom vlasništvu, domaćoj momčadi uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Medalje sucima podijelila je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, a medalje nogometašima obje momčadi uručili su tajnik Županijskog nogometnog saveza Krunoslav Moslavac i član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza te član komisije za fair play Hrvatskog nogometnog saveza Tihomir Majstorović.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”533995″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content