U FAZI OBNOVE Doznajte što će se sve raditi na Nogometnom igralištu “Luka” u Sopju

Jučer (petak) je u Sopju Zajednica udruga i članova HVIDR-a svečano proslavila 27. obljetnicu svog osnutka i rada, na kojoj su nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, te su priliku svog boravka u tom podravskom mjestu iskoristili za kraći obilazak Nogometnog stadiona Luka, koji je trenutno u fazi obnove.

Kao pravi domaćin, načelnik Općine Sopje Berislav Androš svoje je goste upoznao s tim što se upravo radi i što se još planira napraviti na nogometnom igralištu, koje inače koristi NK Podravac Sopje, ali je domaćinske utakmice nogometne sezone 2018./2019. zbog radova odigrao na stadionu Standarda iz Nove Šarovke.

– Prošle smo godine uklonili staru ogradu, maknuli smo kućice koje koriste rezervni igrači i delegat, izorali smo igralište te posadili travu koju smo u sušnim razdobljima, a bilo ih je skoro cijele prošle jeseni, zime i početka proljeća zalijevali i kako vidite super se primila, pogotovo poslije ovih obilnih kiša, pa smo već počeli kositi teren. Teren još treba povaljati kako bih ga adekvatno izravnali, postavit ćemo nove kućice za rezervne igrače i delegata, stavit ćemo zaštitne mreže iza golova i novu ogradu, a u planu nam je i izgradnja nadstrešnice uz glavni sportski objekt te malo kozmetičkih radova na okolišu. I to nije sve, u skoroj budućnosti planiramo izgraditi manje igralište s umjetnom travom i tribine, za što smo se već prijavili na neke od ponuđenih natječaja – upoznao je svoje goste načelnik Androš.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)