ZBOGOM ŠKOLO DO JESENI Noa Fazekaš, Jelena Drakšić i Sven Balint najbolji su učenici Virovitičko-podravske županije

U organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, u Sportskoj dvorani Tehničke škole jučer (četvrtak) je održana manifestacija Zbogom do jeseni. Pred prepunom dvoranom nagrađeni su najbolji učenici osnovnih, srednjih i glazbenih škola s područja naše županije.

Svečanost je otvorila Sanjica Samac, ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor, čija škola je ove godine bila domaćin ove manifestacije koja se održavala pod motom „Škola za život i život u školi“. Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije i Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije zahvalili su svima na dolasku i čestitali učenicima na velikom trudu i uspjehu koji su postigli tijekom školske godine.

zbogom skolo 2019 90

– Ponosna sam što se ova manifestacija održava toliko dugo, čak 24. godinu za redom i zahvalna sam svima onima koji su u začetku bili dio ove ideje – istaknula je V. Šerepac. Tijekom bogatog kulturno-umjetničkog programa učenici su oduševljenoj publici punoj ponosnih roditelja, prijatelja i članova obitelji kroz ples, pjesmu i recitaciju pokazali zašto su najbolji od najboljih.

A oni akademski najbolji od najboljih nagrađeni su, uz veliki pljesak, na samom kraju svečanog programa. Učenik 8.b razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina Noa Fazekaš proglašen je najboljim učenikom osnovnoškolskog obrazovanja. Odličan je učenik s prosjekom 5,00 za sve razrede, voli sport i bavi se nogometom, rukometom, košarkom, odbojkom i badmintonom, sudjelovao je na državnoj razini Smotre projekata iz građanskog odgoja te na smotri Hrvatskog školskog filma.

zbogom skolo 2019 85

– Super je osjećaj biti među najboljima, drago mi je da se trud isplatio i moram priznati da sam ponosan na sebe – otkrio nam je ovaj svestrani učenik koji planira upisati gimnazijski program Srednje škole Marka Marulića Slatina.

Jelena Drakšić, učenica 3. razreda Strukovne škole Virovitica, ponijela je titulu najbolje učenice trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Sve tri godine smjera slastičar završila je s odličnim uspjehom u praktičnom dijelu nastave te je na World skills Croatia 2019., Državnom natjecanju učenika strukovnih škola, osvojila 2. mjesto. Želja joj je jednog dana imati svoju slastičarnicu.

zbogom skolo 2019 86

Nagradu za najboljeg učenika četverogodišnjih srednjih škola osvojio je Sven Balint, učenik 4.d razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica koji je sudjelovao na županijskim natjecanjima iz geografije, matematike, fizike i informatike te osvojio devet prvih, četiri druga mjesta i dva treća mjesta. Sa svojom rukometnom ekipom je na sportskim natjecanjima četiri puta osvojio drugo mjesto. Nakon završetka svečanog dijela došlo je vrijeme i za onaj zabavni te su okupljene na noge digli članovi Slavonia benda. (www.icv.hr, ea, foto: M. Rođak)

zbogom skolo 2019 88

[g-gallery gid=”532370″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content