FOTO Pogledajte u kojoj su fazi radovi na izgradnji budućeg dječjeg vrtića u Gornjem Bazju

Na području Virovitičko-podravske županije, počela je gradnja sedam, od planiranih 11 dječjih vrtića (radovi traju u: Gornjem Bazju, Špišić Bukovici, Ćeralijama, Sopju, Gradini, Čađavici, Velikom Rastovcu, a još trebaju početi u Čačincima, Suhopolju, Virovitici i Orahovici).

Početkom travnja, radovi su počeli na novom dječjem vrtiću u Gornjem Bazju, koji se nalazi kod OŠ Ivana Gorana Kovačića i koji se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede (vrijednost mu je 4.790.907 kuna, a radove izvodi renomirana tvrtka Gradba iz Brezika).

vrtic bazje 11 Custom
foto: K. Toplak

Početak radova označio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, uz nazočnost, između ostalih, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, načelnika Općine Lukač Đure Bukvića…

Riječ je o projektu koji se financira kroz mjeru ruralnog razvoja financira Ministarstvo poljoprivrede, uz sufinanciranje Općine Lukač. Projektnu prijavu je u suradnji s prijaviteljem, Općinom Lukač, izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Inače, Općina Lukač trenutno ima 3.682 stanovnika u 15 naselja, no u zadnjih pet godina rođeno je 150-ero djece. Njih 40-ero mjesto će od ove jeseni naći u novom dječjem vrtiću u Gornjem Bazju.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”538131″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content