I članovi Udruge veterana vojne policije sudjelovali u preseljenju knjižnog fonda slatinske knjižnice

U prošli četvrtak privremenom preseljenju Gradske knjižnice i čitaonice Slatina u prostor Vatrogasnog doma pridružila se i Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Članovi UVVPDR VPŽ, predvođeni predsjednikom Draganom Lackovićem, pomogli su, osim knjiga, preseliti i police s računalima, police s elektroničkom građom i ostalom opremom, koja se zbog velike količine knjižne građe morala privremeno smjestiti u prostor III rajona.

Izrezaknmmmh– Proces preseljenja je pomno isplaniran i odvija se po određenim etapama, a zahvaljujući znanju, upornosti i požrtvovnosti djelatnica knjižnice, ali i djelatnika zaposlenih u javnim radovima Grada Slatine, slatinske Javne vatrogasne postrojbe, članova slatinske HVIDR-e na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem, predsjednika ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mate Bubaša, novinara Dragutina Fišlija, te mladih volontera kozičkog i bakićkog DVD-a, članova Udruge veterana vojna policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije…, sve teče prema planu. Proces preseljenja je u punom zamahu i više od dvije trećine knjižnog fonda smješteno je u Vatrogasni dom – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević, te dodala:

– Knjige su oživljavale prostor koji je sada ogoljen i vapi da se ”staroj dami” zgrade Pučkog otvorenog učilišta udahne novi život. Bilo je i vrijeme.

Pomoć u preseljenju knjižne građe obećao je i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina Ivan Selenić sa svojim članovima na sastanku u Gradskoj upravi održanom 12. lipnja, ali do sada se nisu odazvali. (ADF; GKiČ Slatina, A. Knežević)

Izrezak bnn Izrezakvbb P7040030 P7040031

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content