Likovni klub “Duga” Pitomača ove godine na razne načine obilježava desetu godišnjicu rada

Likovni klub “Duga” Pitomača osnovan je 2009. godine, a ove godine obilježava desetu godišnjicu kontinuiranog rada. Na Vidovo, prema odluci Upravnog odbora kluba, predstavili su se tradicionalnim Vidofestom – likovnom kolonijom u Domu kulture u centru Pitomače, na koju su se uz domaće slikare, odazvali brojni gosti s područja RH. Slijedeća realizirana Odluka bila je 29. lipnja. Organizirali su likovnu koloniju za članove kluba. U Pitomači u subotu na dogovorenom mjestu u 9 sati okupilo se 20 članova kluba s predsjednikom Matijom Golubićem i krenulo put Grabrovnice.

Dkolonija LK Duga obilježje 10 godišnjice 2019 096 kopija 2

Bila je to prva organizirana postaja u pravcu Bilogore, prema mjestu održavanja likovne kolonije. Zaustavili su se u Grabrovnici kod rodne kuće, muzeja Petra Preradovića. Povodom 200. obljetnice pjesnikova rodna kuća je obnovljena i 13. lipnja otvorena za javnost, kao novo uređeni interpretacijski centar s novom postavom. Na ulazu ih je dočekala Danijela Rešetar, predstavnica firme Draft zadužena za muzej i uputila u razgledavanje najnovije postave novo uređenog muzeja, sada suvremenog interpretacijskog centara, inspiriranog životom i djelom Petra Preradovića. U muzeju vođa puta, poznati likovni umjetnik Stjepan Ivanec, predložio je održavanje najprije svoje 54 samostalne izložbe u prostoru muzeja i potom održavanje tradicionalne godišnje izložbe LIK “Duga” krajem ove godine.

Dkolonija LK Duga obilježje 10 godišnjice 2019 097 kopija kopija

Nakon Grabrovnice i Velike Črešnjevice put je vodio na sve strmije vinorodne obronke Bilogore u Otrovanski breg gdje je članove kolonije dočekala domaćica, istaknuta članica kluba Vesna Baić sa suprugom pred svojom klijeti okruženoj bujnom vegetacijom vinograda i prelijepim bilogorskim pejzažima. Nakon zajedničkog doručka likovnjaci su se prihvatili slikarskih platna i kistova i na njima zabilježili motive stare klijeti i prirodu koja ih je okruživala. Nezaboravno. Slikama su povećali svoj slikarski fundus i dogovarali slijedeće akcije kluba. (www.icv.hr, bm, Foto: B. Mihoković)

Dkolonija LK Duga obilježje 10 godišnjice 2019 120 kopija

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content