Obnovljen most koji spaja Viroviticu i Grubišno Polje, odnosno Virovitičko-podravsku s Bjelovarsko-bilogorskom županijom

Na inicijativu Grada Virovitice, Hrvatske vode rekonstruirale su most u Jasenašu koji ovo virovitičko prigradsko naselje spaja s Dijakovcem, naseljem u sastavu Grubišnog Polja te Općinom Đulovac.

Most je oštećen za vrijeme Domovinskog rata te nije bio u funkciji, a njegovom rekonstrukcijom ponovno je u tom dijelu spojena Virovitičko-podravska s Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Radove na obnovi mosta obišao je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem te pročelnikom pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom.

To prilikom zahvalili su Hrvatskim vodama i Davoru Novincu, voditelju Vodnogospodarske ispostave za mali sliv “Ilova-Pakra” jer se na obnovu ovog mosta čekalo više od 20 godina.

IMG 8214 Custom
foto: M. Bašić

– Nakon rekonstrukcije mosta, u planu je i obnova ceste koja povezuje dvije županije, što će osigurati bolju gospodarsku, ali i turističku povezanost. Time ujedno želimo potaknuti razvoj u područjima pogođenima depopulacijom – rekao je K. Sabo.

Treba spomenuti da je na spoju između Jasenaša i Dijakovca u planu i akumulacija Miletinac koja će biti u funkciji obrane od poplava, navodnjavanja i razvoja cikloturizma.

– Projektima poput akumulacije Miletinac želimo vratiti život u ove krajeve s obzirom na to da se ona nalazi na području koje prometno nije dobro pokriveno. Time stvaramo preduvjete za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, ali i turizma, osobito cikloturizma – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”537777″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content