Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica dobila novi prostor za dnevni boravak

- PROMO -

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica dobila je novi prostor za dnevni boravak korisnika koji im je za taj segment rada bio više nego potreban. Zahvaljujući donaciji obitelji Tomislava Zelića iz Njemačke i Daniela Smiljanića iz Čačinaca udruga Jaglac ponosni je vlasnik nove kuće koja je kupljena od vjerske zajednice Jehovini svjedoci:

– Namjena kuće je za provedbu projektnih i programskih aktivnosti s korisnicima udruge Jaglac, dok se ne obnovi zgrada u Novoj Jošavi, također u vlasništvu udruge, za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka. U našoj novoj kući planiramo započeti razvoj društvenog poduzetništva – novi strateški pravac udruge Jaglac koji bi trebao osigurati veću financijsku stabilnost udruge i ujedno omogućiti zapošljavanje korisnika i drugih ranjivih skupina u našoj lokalnoj zajednici. Ovo je za nas ostvarenje bajke kakvu smo mogli samo sanjati i od srca se zahvaljujem ovima dvjema obiteljima koji su nam ovako nešto priuštili. Isto tako hvala, svima koji nam pomažu, Razvojnoj agenciji VIDR-a VPŽ, Gradu Orahovici, poduzeću Liograf i mnogim drugima, a za realizaciju ovoga projekta zahvaljujem se Jehovinim svjedocima koji su spustili cijenu za ovu kuću te prof. Pavi Leki koji nam je sve što je trebalo za porezne savjetnike g. Zelića, na njemački jezik preveo potpuno besplatno – rekla je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović.

1907jaglac 2Kuću je svečano otvorio, rezanjem vrpce, jedan od donatora Daniel Smiljanić:

– Priča o kupnji ovog objekta je zapravo krenula iz razgovora mene i mog kuma Tomislava Zelića. Naime, mi smo za jednog mog dolaska u Njemačku, puno razgovarali o životu u Hrvatskoj i tako nekako došli do Jaglaca. Kako mi godinama potpomažemo Jaglacu, znali da ovoj udruzi treba kuća za dnevni boravak i tako smo dogovorili da nas dvojica kupimo takvu kuću udruzi i evo, došlo je sretno do realizacije ovog projekta. Obojica slično razmišljamo, ne znači u životu ništa novac, nekretnine i tom slično, puno je važnije činiti dobro. I zato je moje mišljenja danas da najveća zahvala ide članovima i volonterima udruge Jaglac te svima onima koji pomažu da ova udruga radi ovako human posao. Pozivam sve njih da i dalje čine dobro, jer dobro se dobrim vraća – rekao je Smiljanić kome je udruga uručila simboličan poklon, umjetničku sliku.

1907jaglac 1Nazočnima su se potom obratili i osnivač Udruge Jaglac, danas predsjednik Udruge osoba s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar Ivica Azenić rekavši kako je presretan da udruga kojoj su njegovi kolege i on postavili temelje danas radi uspješno, s puno ljubavi i želje za pomoći onome kome to najviše i treba. Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalila se donatorima i djelatnicima udruge na predanom radu te obećala svu daljnju potporu gradske vlasti ovoj humanoj udruzi. na bilo kojem projektu i aktivnosti.

Povezane vijesti

Skip to content