FOTO Egri “panenkom” iz penala, Suhopolje stradalo na domaćem terenu protiv Oriolika

Na stadionu Park u Suhopolju danas (srijeda) je odigrana utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa, u kojoj je domaća momčad ugostila Oriolik iz Oriovca, člana 3. HNL.

Situacija u Suhopolju krenula je nizbrdo ubrzo nakon završetka prošle sezone, nakon što je Klub napustilo desetak stožernih igrača, ali novi trenerski dvojac Filipović – Brozović zasukao je rukave i započeo pripreme za novu, četvrtoligašku sezonu, u kojoj će se mlada momčad Suhopolja “kaliti” i probati napraviti što bolji rezultat.

IMG 0064 Custom e1565806556440

U današnjoj utakmici nije se puno očekivalo, ali Grofovi su stisnuli zube i s obzirom na sve navedeno, pružili dostojan otpor Klubu iz Oriovca, iako to rezultatski i ne izgleda baš tako.

Već samo nakon nekoliko minuta igre gosti su poveli nakon sjajno odrađene kontre, a već u 15. minuti bilo je 0:3 i tu je priči bio kraj. Gosti su do kraja utakmice postigli još tri zgoditka. Suhopoljčani su se nakon početnog rezultatskog šoka nastavili boriti i na kraju postići dva zgoditka do kraja utakmice. Prvi pogodak je majstorija Ivana Egrija, koji je pogodio “panenkom” iz jedanaesterca. Drugi pogodak upisao je Marko Sertić odličnim udarcem iskosa. Za ekipu Oriolika pogotke su postigli Mijić i Jurić, svaki po tri.

IMG 5289 Custom

Nešto više od 700 gledatelja, uglavnom domaćih, nije bilo razočarano nastupom svojih ljubimaca, pljeskali su za svaki dobar potez i burno proslavili oba suhopoljska zgoditka, a ovoj mladoj momčadi u koju je nedavno stiglo nekoliko juniora iz Virovitice ostaje dva tjedna treninga i uigravanja za novu sezonu.

-Vrlo rano primili smo tri zgoditka, pomalo i nesretno, a kada si u tako brzom rezultatskom zaostatku, ovako mladoj ekipi zaista nije lako vratiti se u utakmicu i skupiti glave. Na poluvremenu smo se dogovorili da shvatimo ovu utakmicu kao jedan dodatan i dobar trening, što nam je u ovom trenutku najvažnije. Drugo poluvrijeme, iako je momčad Oriolika malo povukla ručnu, puno bolje smo stajali na terenu i to nas je nagradilo s dva zgoditka, koja će dečkima sigurno biti dodatan podstrek za daljni rad – rekao je nakon utakmice domaći strateg Tomislav Filipović, koji je danas i sam odigrao svih 90 minuta.

IMG 0114 Custom

SUHOPOLJE 2 (0)

ORIOLIK 6 (5)

SUHOPOLJE. Stadion Park. Gledatelja: 700. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo); pomoćnici: Dejan Berger (Osijek) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Stjepan Barišić (Osijek). Delegat: Darko Matošić (Peteranec)

STRIJELCI: 0:1 – Mijić (3), 0:2 – Mijić (7), 0:3 – Jurić (10), 0:4 – Jurić (28), 0:5 – Mijić (45), 1:5 – Egri (20 – 11m), 1:6 – Jurić (69), 2:6 – Sertić (85).

IMG 5258 Custom

SUHOPOLJE: Horvat, Kirin (od 61. Kasun), Blažinčić, Sertić, Čađavčan, Filipović, Hudoletnjak, Nemet (od 69. Ivić), Šantavec, Huber (od 82. Lokinger), Egri. Trener: Tomislav Filipović.

ORIOLIK: Herceg (od 75. Zeba), Jurević, Kuzmić, Mijić, Jurić, Bošnjaković , Barišić, Stahović, Stubičan, Gospočić (od 78. Dubravac), Đerek. Trener: Robert Dujić.

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: T. Szabo i K. Toplak)

[g-gallery gid=”544173″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content