KAKO SU VIROVITIČANI I GOSTI DOŽIVJELI ROKOVO 2019. “Grad nam je sada zaista lijep, jako smo zadovoljni“

I ove godine Rokovo je privuklo velik broj posjetitelja, kako Virovitičana tako i onih namjernih ili slučajnih turista koji su uživali u višednevnom programu u kojem je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Grad Virovitica i Turistička zajednica grada u suradnji s klubovima, udrugama i društvima pripremili su više od 50 događanja. Kako su doživjeli Rokovo 2019., pitali smo sugrađane i goste.

– Svaki dan smo bili u gradu na Rokovu. VUF i koncerti su nam najzanimljiviji, dobri su izvođači, jako sam zadovoljna – rekla nam je B.T., gospođa iz Virovitice, a s njom se složio i njen sin koji smatra kako za mlade poput njega ima i više nego dovoljno sadržaja.

– Rokovo mi je kao svake godine bilo jako zanimljivo, puno raznolikog sadržaja i izvođača, od VUF-a pa sve do koncerata – otkrio nam je Virovitičanin Ivan Šabarić.

Milan Horvat iz jednog sela u blizini Slatine kaže kako je Virovitica „sada pravi grad“. – Konačno se možemo prošetati po parku, vidjeti Dvorac. Dosad je sve bilo zbijeno na cesti u centru, nije se moglo proći, glazba je treštala sa svih strana. Sad je to puno uređenije, možemo se prošetati šetnicom, poslušati koncerte, pojesti langošicu. Pogled je sad poseban, iz kojeg god kuta gledali – kaže Milan.

Katarina je s obitelji bila svaki dan. Djeca su uživala u lunaparku, a ona i suprug u koncertima i nastupima mažoretkinja, radovima kreativaca. – Lijepo je vidjeti da imamo puno udruga koje se zaista bave svime, uvijek nastojim nešto kupiti od nakita ili ukrasa za djecu i tako ih podržati – kaže Katarina.

Marija A. ističe kako joj je uvijek drago sudjelovati na misi u povodu Rokova i procesiji, starom običaju koji na poseban način svjedoči vjeru. – Lijepo mi je i što pod misom molimo za bolesnike, patnike, u potrebi, za sve nas, za naš lijepi grad – kaže Marija A. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”545435″]

[g-gallery gid=”544298″]

[g-gallery gid=”544073″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content