Pogledajte u kojoj su fazi radovi na energetskoj obnovi dječjeg dispanzera, opće medicine i ginekoloških ordinacija u Virovitici

U Općoj bolnici Virovitica u tijeku su radovi u vezi projekta „Energetska obnova zgrade dječjeg dispanzera, opće medicine, ginekoloških ordinacija i uprave Opće bolnice Virovitica“. Riječ je o projektu vrijednom 2.718.744,45 kuna. Bespovratna sredstva u iznosu od 1.650.912,85 kn, odnosno 60 posto financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je ostatak sredstava za projekt osigurao osnivač, odnosno Virovitičko-podravska županija u svom proračunu.

IMG 2673

Uz zgradu Uprave, kroz projekt energetski će se obnoviti i zgrade dječjeg dispanzera, opće medicine i ginekoloških ordinacija, odnosno sav prostor koji danas dijele Opća bolnica Virovitica i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Zgrada je sagrađena 1976. godine i u biti je najnižeg energetskog razreda, konkretno D. Ovom energetskom obnovom podići će se zgradu na minimalno B energetski razred. Glavni cilj je smanjiti utrošak potrošene energije i troškove grijanja na godišnjoj razini smanjiti za 50 posto te smanjiti štetne emisije CO2 u okoliš. Troškovi održavanja jednog ovako velikog sustava su jako visoki pa je svaka investicija koja će rezultirati smanjenim troškovima u električnoj ili toplinskoj energiji iznimno važna.

IMG 2683 1

Ovom energetskom obnovom obnovit će se fasada na zgradi, odnosno napraviti izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija podova, izolirat će se krovište prema negrijanom prostoru, promijenit će se stolarija, ugradit će se nova aluminijska stolarija i uređaj za posebno praćenje električne energije s tzv. Kalorimetrima. (www.icv.hr, vpz.hr, Foto: K. Toplak)

IMG 2662

ob vtc logici

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content