U nedjelju, 11. kolovoza 28. obljetnica pogibije Stjepana Mlakara, prve orahovačke žrtve Domovinskog rata

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. te pod pokroviteljstvom općine Čačinci, u nedjelju, 11. kolovoza bit će obilježena 28. obljetnica pogibije prve orahovačke žrtve Domovinskog rata, policajca Stjepana Mlakara.

-U 8 sati ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Čačincima, krenut će Hodnja za žrtvu od Čačinaca do spomen-obilježja Stjepanu Mlakaru, uz cestu između mjesta Humljani i Pušina u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Virovitičko-podravske županije. U 9 sati predstavnici udruga odat će počast Stjepanu na njegovom grobnom mjestu na Mjesnom groblju u Četekovcu. Središnji komemorativni skup bit će održan od 10 sati kod spomen-obilježja Stjepanu Mlakaru između mjesta Humljani i Pušina, odnosno na mjestu njegove pogibije. Pozivam sve hrvatske branitelje da nam se pridruže da zajedno odamo dužno poštovanje našoj prvoj žrtvi Domovinskog rata – kaže predsjednik udruge organizatora Robert Kuzmić.

Obljetnici i sjećanju priključit će se i članovi UHBDVDR Orahovica hodnjom od Čačinaca do grobnog mjesta Stjepana Mlakara u Četekovcu.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content