DEJAN MEZGA S ČETIRI POGOTKA POTVRDIO KLASU Virovitica doživjela težak poraz na gostovanju kod Poleta

Proteklog vikenda odigrano je četvrto kolo 3. HNL Sjever, novoformirane lige u kojoj se ove sezone natječu dva predstavnika iz Virovitičko-podravske županije, orahovački Papuk i Virovitica.

Momčad Virovitice odradila je solidno prva tri kola, u kojima je skupila četiri boda. Nakon domaćeg poraza protiv Tehničara iz Cvetkovca na otvaranju sezone, uslijedili su remi u Virju i vrijedna domaća pobjeda protiv Bjelovara. Upravo na krilima te pobjede Virovitičani su otputovali u Sveti Martin na Muri gdje ih je ugostio domaći Polet, koji je u prva tri kola upisao šest bodova.

Utakmicu je momčad trenera Samuela Spudića otvorila s dvije stopostotne šanse, ali nije uspjela poentirati. Domaćin je ubrzo iskoristio svoju šansu i došao u vodstvo, nakon kojeg su golovi padali kao na traci. Do kraja utakmice Virovitica je primila još šest zgoditaka. Četiri domaća pogotka postigao je Dejan Mezga, a po jednog su dodali Josip Brezovec, Tomislav Medved i Marko Šarić. Mezga je u svojoj karijeri igrao redom za Varteks, Čakovec, Maribor, Hajduk Split, Apollon Limassol (Cipar) pa opet Maribor, CD Nacional Madeira (Portugal), Inter Zaprešić te na kraju Varaždin. U bogatoj karijeri osvojio je šest puta nacionalno prvenstvo Slovenije i tri puta slovenski Kup. Uz sva ostala natjecanja ubilježio je i nastupe u Ligi prvaka i 22 nastupa u UEFA Europa ligi u kojoj je zabio i tri gola. Najveći trag u svojoj bogatoj karijeri zasigurno je ostavio u Mariboru gdje je u 242 nastupa zabio 61 gol. Brezovec je također nogometaš s prvoligaškom reputacijom, a s takvim veznim redom teško će se nositi sve momčadi u ligi.

-Jednostavno moram čestitati domaćinu na pobjedi i na odlično odigranoj utakmici. Ušli smo dobro u utakmicu, stvorili dvije stopostotne šanse kod rezultata 0:0 koje nismo zabili, nakon toga smo primili nespretni gol za 1:0, upali u stanje šoka i do kraja utakmice igra nam se raspala – nezadovoljan je nakon visokog poraza Spudić.

Unatoč ovako visokom porazu najbolju rolu odradio je Krešimir Crvenka. Trudio se, zadržavao loptu, pokušavao, ali nije imao preveliku pomoć svojih suigrača. Crvenka je tako potvrdio sjajnu formu nakon što je zablistao u domaćoj pobjedi protiv Bjelovara pretprošlog vikenda.

Idućeg vikenda Virovitica na Vegeški dočekuje Varteks iz Varaždina.

Polet – Virovitica 7:0
Najbolji u redovima Virovitice: Krešimir Crvenka

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content