Dom za starije i nemoćne osobe Baturina uskoro otvara svoja vrata: Skrbit će za 199 osoba i zaposliti 57 djelatnika

Dom za starije i nemoćne osobe Baturina jedna je od najvećih privatnih investicija na području grada Virovitice i uskoro će korisnicima otvoriti svoja vrata. Ovaj moderno opremljen dom smješten je u neposrednoj blizini centra grada i u svom prostoru moći će skrbiti za 199 korisnika, od kojih 80 nepokretnih i 119 pokretnih i polupokretnih. Prema riječima vlasnice Jasminke Baturina, oko 90 posto radova je pri kraju, još ostaju sitni završni radovi i dovršetak opremanja soba i drugih prostorija.

– Nadamo se da ćemo s radom početi 1. listopada, a za početak ćemo zaposliti po dvije medicinske sestre, njegovateljice, čistačice te višu medicinsku sestru. Kako će se Dom puniti korisnicima počet ćemo s novim zapošljavanjima i dodatnim kadrovima kao što su to fizioterapeuti, socijalni radnici i radni terapeuti – rekla je J. Baturina te dodala kako je očekivan broj djelatnika, kada se Dom popuni, oko 57.

baturina 10

Već sada nekolicina starijih osoba čeka na ulazak u Dom obitelji Baturina koji se prostire na 4.500 četvornih metara bruto površine i vrijedan je više od 23 milijuna kuna. Korisnici koji budu boravili u Domu imat će osigurane brojne aktivnosti, a sve će biti prilagođeno njihovim zahtjevima i mogućnostima.

– Ako će htjeti ići na izlete, izložbe u kazalište mi ćemo to organizirati. Za one koji budu ovdje pripremati ćemo puno sadržaja, uredit ćemo šetnice, vježbanje će biti obavezno za sve korisnike jer pošto sam po struci fizioterapeut volim akciju i aktivnost i da su ljudi aktivni – s osmijehom govori J. Baturina ističući kako će se organizirati radionice heklanja, štrikanja, igranje šaha i boćanje.

baturina 24

S planovima i cijelim projektom vlasnici Doma Baturina danas (ponedjeljak) su upoznali saborske zastupnike Tomislava Tolušića i Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina i njegovog zamjenika Damira Marenića te županijsku pročelnicu za zdravstvo i socijalnu skrb Melitu Sirovica koji su obišli prostor Doma.

– Ovo je jedna od najvećih privatnih investicija u gradu Virovitici unazad mnogo godina. Pogotovo je značajna jer će skrbiti o građanima treće životne dobi te će Virovitica napokon imati Dom za starije i nemoćne osobe. Dom je izgrađen na odličnoj lokaciji, vrlo je blizu centru grada i drago mi je da će se ovaj dio grada revitalizirati. Moram čestitati obitelji Baturina na tako pametnom, hrabrom i velikom projektu koji su ovdje ostvarili – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”552215″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content