FOTO Blijeda predstava Pitomače u Velikim Zdencima, Nikola Plavšić najbolji u prvom ovosezonskom porazu

Nogometaši Pitomače su puni optimizma otputovali na noge Zdenki u Velike Zdence, a kako i ne bi, kada su u prvih pet utakmica upisali tri pobjede i dva remija, što ih je smjestilo među tri najbolje ligaške momčadi.

Ipak, danas (subota) je stigao i prvi ovosezonski poraz u sklopu šestog kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Već se na samom početku susreta dalo naslutiti da Pitomačani neće imati lak posao. Domaća momčad ušla je furiozno u susret i dominirala cijelo prvo poluvrijeme. Gosti su imali tek dvije ozbiljnije prigode, a najbolja je bila Nikole Plavšića u 35. minuti, što je bez problema ukrotio domaći vratar Andrija Putak. Plavšić se ujedno i najviše istaknuo u prvom dijelu u gostujućim redovima. U 30. minuti iz igre je izašao i Valentino Paradinović zbog ozljede, što je dodatno otežalo situaciju treneru Goranu Bosilkovskom.

IMG 1194 Custom 1

Domaćin je dominaciju okrunio pogotkom već u 14. minuti susreta kada je Edi Hrle prevario gostujuću obranu i mirno pospremio loptu iza leđa vratara Hrvoja Zdelara. Uz pogodak, do posljednje minute prvog dijela domaći su stvorili još nekoliko sjajnih prigoda, a najbliži drugom pogotku bili su u 43. minuti kada je kapetan Danko Tomašek pogodio vratnicu. Ipak, Pitomačani nisu izdržali i primaju drugi pogodak u posljednoj minuti prvog dijela, a ovog puta fantastično je poentirao Benjamin Takač. Na predah se otišlo domaćim vodstvom 2:0.

Bosilkovski je očito probudio igrače za vrijeme pauze, pa je na teren izašla neka “nova” ekipa, a ulaskom Milana Prlića počeli su sve češći i ozbiljniji proboji po desnoj strani. Nakon jednog takvog izborili su ubačaj iz kuta, kojeg je izveo Nikola Plavšić i pronašao Matiju Miloša, a ovaj smireno pogađa suprotni kut i vraća svoju momčad u život.

IMG 1198 Custom

Počelo se igrati otvorenije, gosti su stvorili još nekoliko prigoda, ali opasno je bilo i pred Zdelarovim vratima, no domaćin je bio bez koncentracije u završnici. Nakon jednog slobodnog udarca iskosa u 65. minuti ponovno je “zaspala” gostujuća obrana i tu je priči bio kraj, a “točku na i” postavio je Josip Grlić.

Do kraja susreta obje ekipe su imale nekoliko neiskorištenih prilika, a najbliže pogotku bila je Pitomača, nakon jednog udarca Alena Jantola koji je pogodio gredu. U ovoj bi situaciji dobrodošao VAR, jer je odbijena lopta “pala” negdje oko gol linije, a dio gledatelja “urlao” je na glavnog suca sugeriravši mu da je lopta pola metra iza linije, no samo je odmahnuo rukom siguran u svoju procjenu. Kako god bilo, bila je ovo blijeda predstava Pitomače danas u Velikim Zdencima.

IMG 1207 Custom 1

Za domaću ekipu, koju vodi virovitički strateg Mile Grdić dobru je rolu odradio i virovitički nogometaš Lovro Štefanec, iako su glavnu riječ na terenu imali Tomašek i Bahun, dok je u gostujućim redovima uz Miloša i Prlića ponajviše zablistao Nikola Plavšić.

Zdenka Veliki Zdenci – Pitomača 3:1
Najbolji u redovima Pitomače: Nikola Plavšić

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”553344″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content