FOTO Derbi kola između dvije Mladosti odigran u Čačincima, Ugarković pogodio u rašlje za povratak na prvo mjesto

U popularnoj čačinačkoj “Rupi” odigran je derbi 6. prvenstvenog kola 1. županijske nogometne lige, u kojem su se sastali prvo i drugoplasirani na ljestvici, dvije Mladosti, čačinačka i miljevačka.

Bila je to, što se ono kaže, prava prvenstvena utakmica s dosta prilika, velike borbe na sredini terena, a na kraju je domaća Mladost zasluženo slavila s konačnih 2:1. Čačinčani su bolje ušli u utakmicu, stvorili nekoliko prigoda i uslijed pritiska poveli pogotkom Ivana Mužara. Nakon toga, momčad Nikice Hata i dalje je diktirala tempo utakmice, no često su griješili u sredini terena, ali je sjajni Zdenko Nađ na vratima čuvao mrežu netaknutom.

NK Mladost Č. Nk Mladost M 11 Custom

No, greškama na sredini terena od strane čačinačke Mladosti nije bilo kraja, uslijedila je još jedna i gosti su oduzeli loptu, odigrali gotovo rukometno prebrojavanje na 20-ak metara od gola, i lopta je došla do samog Kolembusa na desnoj strani koji je ušao u šesnaesterac i mirno poentirao, a ovog puta niti Nađ nije uspio spasiti domaćina. Ipak, Čačinčani su se brzo pribrali, ponovno zagospodarili terenom što je urodilo plodom na samom kraju prvog dijela. Loptu je na desnoj strani primio Mužar i vrhunski ubacio pred vrata gostiju gdje ju Ugarković prima na prsa i šalje u desne rašlje za novo slavlje domaćih navijača.

NK Mladost Č. Nk Mladost M 2 Custom e1569844420469

S ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom dijelu prigode su nizale obje momčadi, a ponajbolju je imala domaća Mladost kada su Ugarković i Perković krenuli dva na jedan, Ugraković je odlično povukao igrača u lijevo i ostavio Perkovića samog, no prekasno mu je uputio loptu pa je obrambeni igrač uspio presjeći. Na kraju, velika pobjeda čačinačke Mladosti i preuzimanje vrha prvenstvene ljestvice.

-Odlična utakmica s obje strane, nisu naši imenjaci iz Miljevaca slučajno bili na prvom mjestu, jako su dobra momčad. Mi smo bolje otvorili, pa onda malo stali, ali do kraja prvog dijela smo uspjeli vratiti prednost. U drugom dijelu mi smo se taktički postavili iza lopte, čekali svoju prigodu iz kontre i polukontre i uspjeli doći do vrijednih bodova. Ovo nam puno znači pred još jedan derbi u idućem kolu, naime putujemo u Zdence, bit ćemo nešto oslabljeni, no kao i uvijek idemo na pobjedu – rekao je trener pobjedničke momčadi Nikica Hat.

NK Mladost Č. Nk Mladost M 1 Custom

Ivica Špoljarić na klupi Miljevčana čestitao je kolegi Hatu na zasluženoj pobjedi.

-Nas su definitivno koštale neiskorištene izgledne prilike, to je bilo nešto što se mora realizirati, no nismo, a Čačinčani su to vješto znali iskoristiti. Uspjeli smo čak i poravnati, no ponovno smo izgubili koncentraciju i to je to. Čestitam čačinačkoj Mladosti na fer i korektnoj borbi te na kraju zasluženoj pobjedi, a isto tako nemam što puno zamjeriti svojoj momčadi, borili su se, ovog puta sreća nije bila na našoj strani – rekao je Špoljarić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”554003″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content