FOTO Jubilarna 10. Mijoljska potkova privukla do sada najveći broj posjetitelja

Nakon okupljanja sudionika na hipodromu Majda u Gornjem Prijedrevu, program jubilarne 10. Mijoljske potkove započeo je defileom kočija i jahača kroz ovo malo živopisno podravsko selo smješteno u općini Sopje.

Ovogodišnju Mijoljsku potkovu, natjecanje jahača u galopskim utrkama i western jahanju te defileu kočija, otvorio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a nekoliko pozdravnih riječi uputili su i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, te predsjednik Konjičke udruge Mijoljska Gornje Prijedrevo potkova Antun Puškarić. Konje i natjecatelje, kao i sve posjetitelje blagoslovio je sopjanski župnik vlč. Oliver Kranjčić.

m IMG 6532

Nakon održanih galopskih utrka i western jahanja proglašeni su najuspješniji, kojima je načelnik Općine Sopje Berislav Androš uručio pehare i medalje. U western jahanju najuspješniji je bio Nikola Komljenović na grlu Sultan, drugo vrijeme imao je Franjo Vizner s grlom Garo, a treće Tomislav Mihalić na grlu Korina. U galopskim utrkama slavila Tena Major na grlu Kleopatra, drugi je bilo Boro Lučenčić na grlu Mia, a treća Nives Ančić s grlom Luna. Pehar za najljepšu kočiju otišao je Ergeli Višnjica, odnosno kočijašu Franji Vizneru koji je konje utrenirao zajedno sa Alenom Barićem.

m IMG 6717

Također, općinski načelnik Berislav Androš uručio je medalje najuspješnijim sudionicima natjecanja u starim sportovima, koje je organizirala Udruga sportske rekreacije “Sport za sve”, Podravac Sopje.

Za sve sudionike i goste, organizator je osigurao okrjepu uz pečenog vola na ražnju i čobanac. Proslava Mijolja premjestila se u gornjepredrijevački Mjesni dom na veliku kirvajsku zabavu. (www.icv.hr, adf, foto: K. Toplak, D. Fišli)

[g-gallery gid=”553664″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content