FOTO Na ovogodišnjem 28. polumaratonu Barcs – Virovitica apsolutni pobjednici Oliver Orešić na 5,8 i Darko Dolovski na 21,5 kilometara

Po 28. put održan je tradicionalni polumaraton Barcs – Virovitica. Ove godine start je bio u Barcsu ispred gradskog bazena, a cilj na ulazu u Sportski centar Vegeška u Virovitici.

Lijepo vrijeme na ovogodišnju utrku privuklo je nekoliko stotina trkača rekreativaca, ali i onih koji se svakodnevno u klubovima bave atletikom iz Mađarske i Hrvatske.

-Davne 1989. godine održan je prvi polumaraton između dva prijateljska pogranična grada. Možemo reći da je on samo vrh naše sportske suradnje, uz atletiku surađujemo u nogometu, rukometu, plivanju, igrama na vodi. Mogu pohvaliti Tihomira Majstorovića, Doru Međimorec i njihove suradnike, koji tu suradnju svakog dana sve više intenziviraju – rekao nam je jedan od inicijatora sportske suradnje dva grada Gabor Horvath, tajnik Sportske zajednice grada Barcsa.

IMG 5649 Custom

Ove godine, nakon višegodišnjeg dominiranja mađarskih trkača, apsolutni pobjednici utrka su Hrvati. U utrci na 5,8 kilometara najbrži je bio Oliver Orešić iz Koprivnice, koji inače radi u Virovitici.

-Rekreativno se bavim atletikom već deset godina. Sudjelovao sam na nizu utrka. Na ovoj utrci sam prvi put. Izuzetno sam zadovoljan trasom utrke, organizacijom i publikom – rekao je pobjednik Orešić.

IMG 5722 Custom e1569140525493

Na polumaratonu najbrži je bio Darko Dolovski, član “Glasnika istine” iz Slatine.

-Već niz godina kao član Glasnika istine sudjelujem na nizu ovakvih utrka. I na ovom maratonu nisam prvi puta. Nakon niza godina prekinuli smo tradiciju mađarskih pobjeda. Rekreativno treniram dva do tri puta tjedno, što je na kraju donijelo ovaj rezultat -zadovoljan je bio pobjednik polumaratona Dolovski.

MG 6501

Poseban poklon dobio je doajen utrke Zlatko Milošević, član “Glasnika istine” iz Nove Bukovice, koji je u svojoj kategoriji na polumaratonu osvojio treće mjesto. Zlatko je na dan utrke proslavio svoj rođendan. Medalje najboljima podijelili su tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović. Konačne rezultate po kategorijama objavit ćemo naknadno.

Rezultati:

M-I.kat

M-II.kat

M-III.kat

M-III

M-IV.kat

M-IV

muškarci – ukupno

Muškarci -ukupno

M-V.kat

M-V

M-VI.kat

M-VI

M-VII

M-VIII.kat

M-VIII

W-I.kat

W-II.kat

W-II

W-III.kat

W-III

W-IV.kat

W-IV

W-V.kat

W-V

W-VI.kat

W-VI

žene – ukupno PM

žene – ukupno

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak i M. Šolc)

[g-gallery gid=”551885″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content