FOTO Utrka za djecu i mlade “Biciklom po parku” u Virovitici privukla mnoštvo mlađih zaljubljenika u biciklizam

U sklopu trećeg “Outdoor weekenda”, virovitički Biciklistički klub Bor danas (subota) je organizirao biciklističku utrku za djecu i mlade “Biciklom po parku”.

Nova šetnica ispred Gimnazije bila je prepuna mališana i njihovih roditelja. Dobro pripremljen bicikl, napumpane gume i kaciga na glavi bili su dovoljni za sudjelovanje u ovoj zanimljivoj utrci. Natjecatelji su bili podijeljeni u sedam kategorija prema starosnim godinama.

Simpatije su, dakako, “pobrali” oni najmanji, sudionici prve i druge kategorije, djeca s guralicama i djeca s pomoćnim kotačima. U treću kategoriju ubrajali su se oni koji bicikl voze bez pomoćnih kotača. Startnu poziciju potom su zauzeli učenici prvih i drugih razreda, pa trećih i četvrtih, petih i šestih, a u sedmu kategoriju svrstali su se najstariji natjecatelji, učenici sedmih i osmih razreda.

IMG 20190921 160715 Custom

Sunčanu subotu i manifestaciju “Biciklom po parku” iskoristili su službenici PU virovitičko-podravske kako bi registrirali bicikle mladih Virovitičana. Nogostupi virovitičkog parka ovog puta poslužili su za biciklističku stazu, prilagođenu svakoj kategoriji. Vozilo se tako po svim stazama, oko cvjetnog kružnog toka, a oni najstariji “potegnuli” su i do glazbenog mosta.

Pobjednik prve kategorije – djeca s guralicama bio je Roko Galić, pobjednik druge kategorije – djeca s pomoćnim kotačima Matej Taboršak, a pobjednik treće kategorije – djeca bez pomoćnih kotača bio je Jakov Benčina.

Među školarcima, u četvrtoj kategoriji – djeca prvih i drugih razreda, pobjednik je bio Neo Balta, dok je u sljedećoj kategoriji – djeca trećih i četvrtih razreda, pobjedu među dječacima odnio Marko Benčina, a među djevojčicama Nina Kepka.

IMG 20190921 164445 Custom

U šestoj kategoriji među dječacima utrku je najbolje odvozio Luka Blažević, a među djevojkama Ivna Maričić koja je na virovitičku utrku došla čak iz Orahovice. U kategoriji najstarijih natjecatelja – djeca sedmih i osmih razreda, pobijedio je Andrija Smoljar.

Ova biciklistička utrka, osim onih najmlađih, oduševila je i roditelje.

–Drago mi je što se ovako nešto održava u našem gradu i još u centru grada. Baš je dobro što smo mogli ovako provesti subotnje popodne uživajući u lijepom virovitičkom parku, sunčanom danu, svježem zraku i biciklističkoj utrci – rekla nam je mama, Dragana Svoboda Blažević.

Veselje nije mogao sakriti ni njezin sin, pobjednik šeste kategorije koji nam je otkrio kako je subotu provodio igrajući igrice dok ga mama nije pozvala na biciklističku utrku što ga je navelo da se brzo spremi i pojuri na biciklu u park.

IMG 20190921 162104 Custom

Oduševljenje nisu mogli sakriti ni organizatori.

– Prošle godine smo prvi puta pokrenuli događaj u gradu koji je namijenjen djeci i mladima, a sve sa željom da dovedemo biciklizam u grad pošto smo mi najčešće u šumi na našoj stazi, na Putu šarana. Prošle godine je u ovoj maloj biciklijadi sudjelovalo 20-ak djece, dok je ove godine utrku odvozilo čak 30 njih što me osobito veseli – rekao je predsjednik BK Bor Ivan Vrbanić te pozvao sve ljubitelje biciklizma na utrku sljedeći vikend na Virovitičkim ribnjacima.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”551950″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content