FOTO Vatrogascima Virovitičko-podravske županije podijeljena nova radio komunikacijska oprema vrijedna 850 tisuća kuna

MUP je vatrogascima Virovitičko-podravske županije na korištenje ustupio novu radio-komunikacijsku opremu – 64 ručne stanice u TETRA sustavu te 21 mobilnu i jednu stacionarnu za potrebe vatrogasnih postrojbi, odnosno zapovjednog kadra u postrojbama. Time je i vatrogastvo naše županije postalo korisnik TETRA sustava veze, a koji već koriste i ostale žurne službe unutar sustava Civilne zaštite poput policije (koja je i vlasnik sustava TETRA), HGSS-a i ostalih.

Dodjela 850.000 kuna vrijedne opreme, održana je u Virovitici i Slatini, uz nazočnost župana Igora Androvića, njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka te zapovjednice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateje Fras Venus. Oprema je nabavljena EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

IMG 94171 Custom e1569530807944
foto: K. Toplak

Nakon podjele nove radio-komunikacijske opreme, koja će omogućiti bržu, bolju i sigurniju komunikaciju, a sve na korist stanovnika naše županije, edukaciju o korištenju iste u zapovjednoj i stožernoj liniji održao je zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, stručnjak za radio-komunikaciju istočnog dijela Hrvatske Davor Škarica.

(www.vpz.hr, vz-vpz.hr)

[g-gallery gid=”553008″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content