Geopriče UNESCO geoparka: Park prirode Papuk nabavio panoramski autobus vrijedan gotovo 3 milijuna kuna

U godini obilježavanja 20. rođendana, Javna ustanova Park prirode Papuk nastavlja sa svojim investicijama. U sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka” nabavljen je panoramski autobus koji će povezivati sve dijelove Parka i biti na usluzi svim posjetiteljima. Vrijednost nabave iznosila je 2.939.825,00 kuna. Autobus je nabavljen od tvrtka Auto Hrvatska d.o.o. iz Zagreba, a primopredaji je nazočio i ravnatelj Parka prirode Papuk, Alen Jurenac.

Ovaj autobus doprinjet će kvaliteti turističke ponude Parka, a sve na korist posjetitelja Parka prirode Papuk. Kapacitet autobusa je dostatan za obilazak dvaju školskih razreda prosječne brojnosti, odnosno jedne skupine od 50 posjetitelja. Panoramski autobus MAN Lion’s Coach opremljen je učinkovitim dizelskim motorom snage 420 KS koji u potpunosti zadovoljava najstrože norme u dijelu emisije štetnih plinova te je u potpunosti prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom. Autobus je u potpunosti klimatiziran s panoramskom izvedbom srednjeg dijela krova te posjeduje najsuvremeniju opremu i zadovoljava sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti.

Podsjećamo, Projekt „Geopriče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 % potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (pp-papuk.hr, vpz.hr)

bus19
Foto: Facebook Mato Pavić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content