JEDAN DAN U AUTOŠKOLI “KARAS“ Polaznica Lara: Zbog pristupačnih instruktora, vožnju svladavam opušteno i bez stresa

Po završetku ljetnih praznika mnogi će osamnaestogodišnjaci poželjeti naučiti voziti. Za većinu budućih vozačica i vozača rujan je mjesec kada se odlučuju za upis u autoškolu. Svaka mlada osoba koja počinje voziti, na početku svoga puta susreće se s nekoliko dilema; prije svega, prema kojem kriteriju odabrati autoškolu, koliko će ih to koštati i hoće li dobiti adekvatno znanje, kako teoretsko, tako i ono još važnije, praktično. O svim tim važnim pitanjima treba promisliti ranije kako bi se mogli u budućnosti sigurno kretati hrvatskim i europskim prometnicama. Kako bismo za Vas pronašli te i mnoge druge odgovore, proveli smo jedan dan u poznatoj virovitičkoj Autoškoli „Karas“.

Polazak u autoškolu mnogima je prvi susret s automobilskim upravljačem, a nerijetko predstavlja puno više od same vožnje. Zato je individualan pristup svakom polazniku i više nego potreban.

INDIVIDUALAN PRISTUP

Nakon položenih prometnih propisa i prve pomoći, započinje vožnja automobilom, segment koji mnogi jedva čekaju. No, prije prvog susreta s upravljačem važno je mladog vozača upoznati s automobilom. Potrebno je pokazati motor automobila kao i mjesto gdje se ulijeva ulje ili tekućina za pranje vjetrobranskih stakala. Zatim prtljažnik, rezervnu gumu, mjesto gdje stoji prva pomoć ili kako razmontirati trokut za upozorenje. Kandidata je važno upoznati i s unutrašnjosti automobila, kako funkcioniraju pedale, pokazivači smjera te različite tipke. Kada kandidat to usvoji, kreće prava avantura.

karas 4 Custom

U idućih 30 sati kandidat će, uz instruktora, postupno savladavati tehnike vožnje automobila pa će tako uz poligon u kojem kandidat prikazuje vožnju po pravcu s promjenom smjera (unatrag) te intenzivno kočenje, kroz nekoliko uvodnih sati krenuti i na cestu. Izazov za svakoga.

-Svaki kandidat je individua za sebe i svakom od njih treba drugačije pristupiti. Važno je raditi na načinu na koji kandidat određene stvari može savladavati. Ako primijetim da netko ne može pratiti tempo koji sam zamislio, odmah radim novi plan kako ćemo zajedno svladati ono što je potrebno, kako bih u potpunosti osposobio vozača – pojašnjava instruktor i vlasnik Autoškole „Karas“ Ivan Karas te dodaje kako je to njegov princip te da se svaki instruktor ponešto razlikuje od drugog po načinu rada.

karas 1 Custom

Proces osposobljavanja kandidata za samostalnu vožnju teče iz jednostavnih radnji kao što je kretanje, lagana vožnja u drugoj ili trećoj brzini prema složenijima poput parkiranja prednjom ili stražnjom stranom automobila.

Odličan primjer je, kako kaže instruktor Karas, naša sugovornica Lara. Brzo upija znanje i savladava sve prepreke. Zamolili smo Laru da nam pokaže što je naučila pa smo bez straha s njom i instruktorom Ivanom Karasom sjeli u automobil i napravili krug po gradu.

PRIJATELJSKA ATMOSFERA

-Mislila sam da će to sve biti puno teže, ali nije. Zadovoljna sam s instruktorom jer je opušten pa za vrijeme vožnje vlada prijateljska atmosfera. To mi odgovara jer sve ono što trebam svladati kao bih postala samostalna vozačica činim opušteno i bez stresa – rekla nam je Lara Ljulj, koja je trenutno na 30. satu i priprema se za ispit polaganja vožnje.
–Autoškolu „Karas“ odabrala sam jer sam iz razgovora s prijateljima saznala da se kod njih najbrže položi ispit, a to mi je bilo važno jer za nekoliko dana krećem sa školovanjem na fakultetu – ističe Lara.

karas 5 Custom

-Kako se bliži ispit, kandidate podvrgavam malom testu, gdje sam ja u ulozi ispitivača pa im za vrijeme vožnje bilježim sve greške o kojima kasnije raspravljamo. Raduje me što Lara nije niti jednom pogriješila te je pokazala izuzetnu spremnost. Svaki učenik koji prođe ispit ponos je mene samoga, kao i autoškole jer se upravo na kandidatima koji polože vidi sav trud koji u njih ulažemo – ističe instruktor Karas.

Ovih dana vozni park Autoškole „Karas“ oplemenit će novi BMW-1 koji će zasigurno privući mnoge Virovitičane u ovu autoškolu, a, kako kaže I. Karas, u pripremi je i kupnja još jednog novog vozila.

karas 2 Custom

IZVRSNA USLUGA I POVOLJNE CIJENE 

Lara je samo jedna od mnogih zadovoljnih korisnika Autoškole „Karas“ iza koje stoji 25 godina rada i iskustva. Također, u autoškoli se mogu pohvaliti s čak osam instruktora koji imaju dugogodišnje iskustvo. Svoje usluge osposobljavanja za A1, A2, A i B kategorije nude u poslovnicama u Virovitici i Pitomači gdje raspolažu s najnovijim i najboljim voznim parkom. Autoškola „Karas“ nudi i mogućnost plaćanja na rate, kao i nastavu iz prometnih propisa kako Vama odgovara, ujutro, popodne i po dogovoru s predavačem. Obavite cijeli proces osposobljavanja na jednom mjestu, uz vozila i instruktore po vlastitom izboru. Telefon poslovnice u Virovitici je 033/725-943, a u Pitomači 033/783-400.

karas 3 Custom

(promo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content