Mladi poljoprivrednik, 19-godišnji Noskovčanin Leon Vida ostvario potporu od 50 tisuća eura, njegov trud pohvalila ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Dok brojni mladi iseljavaju iz Slavonije, postoje i oni koji svoju ljubav prema zemlji i poljoprivredi ne ostavljaju lako. Jedan takav pozitivan primjer na Facebooku je objavila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a riječ je o 19-godišnjem Leonu Vidi iz Noskovaca.

– 19-godišnji Slavonac Leon Vida od tate je prije dvije godine preuzeo OPG, bavi se uzgojem žitarica. Iako je većina njegovih vršnjaka budućnost odlučila graditi u većim sredinama, Leon iz svojih Noskovaca, kaže, ne ide. Nakon što je prije dva dana u Ministarstvu poljoprivrede potpisao Ugovor kojim je ostvario pravo na potporu namijenjenu mladim poljoprivrednicima u visini od 50 tisuća eura, u svoju je odluku još sigurniji. Modernizirat će poslovanje, kupiti traktor, rasipač, sijačice, prikolice i plug. Nabavka mehanizacije omogućit će mu da samostalno provodi poljoprivredne aktivnosti i to kada za to budu najbolji vremenski uvjeti. „Puno mi to znači, hvala puno na podršci, više neću ovisiti o posudbi, sada ću ja biti taj koji posuđuje. Od zemlje se može živjeti, ali uz veliki rad, a ja volim raditi“, poručuje zadovoljno Leon. Lijepih primjera o našim mladim poljoprivrednicima ima po cijeloj Hrvatskoj, doista sam ponosna na njih – napisala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. (www.icv.hr)

19-godišnji Slavonac Leon Vida od tate je prije dvije godine preuzeo OPG, bavi se uzgojem žitarica. Iako je većina…

Objavljuje Marija VučkovićSrijeda, 11. rujna 2019.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content