Mladi poljoprivrednik, 19-godišnji Noskovčanin Leon Vida ostvario potporu od 50 tisuća eura, njegov trud pohvalila ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Dok brojni mladi iseljavaju iz Slavonije, postoje i oni koji svoju ljubav prema zemlji i poljoprivredi ne ostavljaju lako. Jedan takav pozitivan primjer na Facebooku je objavila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a riječ je o 19-godišnjem Leonu Vidi iz Noskovaca.

– 19-godišnji Slavonac Leon Vida od tate je prije dvije godine preuzeo OPG, bavi se uzgojem žitarica. Iako je većina njegovih vršnjaka budućnost odlučila graditi u većim sredinama, Leon iz svojih Noskovaca, kaže, ne ide. Nakon što je prije dva dana u Ministarstvu poljoprivrede potpisao Ugovor kojim je ostvario pravo na potporu namijenjenu mladim poljoprivrednicima u visini od 50 tisuća eura, u svoju je odluku još sigurniji. Modernizirat će poslovanje, kupiti traktor, rasipač, sijačice, prikolice i plug. Nabavka mehanizacije omogućit će mu da samostalno provodi poljoprivredne aktivnosti i to kada za to budu najbolji vremenski uvjeti. „Puno mi to znači, hvala puno na podršci, više neću ovisiti o posudbi, sada ću ja biti taj koji posuđuje. Od zemlje se može živjeti, ali uz veliki rad, a ja volim raditi“, poručuje zadovoljno Leon. Lijepih primjera o našim mladim poljoprivrednicima ima po cijeloj Hrvatskoj, doista sam ponosna na njih – napisala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. (www.icv.hr)

19-godišnji Slavonac Leon Vida od tate je prije dvije godine preuzeo OPG, bavi se uzgojem žitarica. Iako je većina…

Objavljuje Marija VučkovićSrijeda, 11. rujna 2019.

Povezane vijesti

Skip to content